Fable 4: Olyan ambiciózus a játék, hogy a fejlesztőknek vissza kell fogniuk magukat

Fable 4: Olyan ambiciózus a játék, hogy a fejlesztőknek vissza kell fogniuk magukat

Nyilatkozott a Fable egyik vezető producere a játék kapcsán felröppent pletykákról, melyek szerint változtatniuk kell terveiken.

Félig-meddig meglepetésként is hatott, mikor kiderült, hogy a Playground Games fejleszti a Fable 4-et, a stúdió ugyanis elsősorban a Forza Horizon-játékokról volt ismert. Sokan kíváncsian is várták, mire lesznek képesek egy teljesen más műfajban, kiszivárgott infók alapján viszont gondban van a játék fejlesztése.

Egy adatszivárogtató szerint például ki kell venni néhány funkciót és elemet a játékból, mert az azt futtató ForzaTech-motor problémásan tudja meghajtani a játékot, valamint a Playground Games is tapasztalatlannak számít RPG-k terén. A pletykák forrása nem tisztázott, azonban ezekre azóta reagált a játék vezető producere, Amie Loake.

Twitteren tisztázott is néhány elemet. Először is leszögezte, hogy a játék jelenleg a „feltérképezési szakaszban" van, azaz hogy a csapat épp most próbál dűlőre jutni a fejlesztést illetően, ez pedig AAA-kategóriás játékok kapcsán természetes. Loake hozzátette, hogy ha ez kudarcot vall, az csak a játék elhalasztásához, illetve újabb vitákhoz vezethet, amelyet a Playground el szeretne kerülni.

Jelenleg nincs megjelenési dátuma még a játéknak, azonban egyik pletyka sem jósol 2024-nél hamarabbi dátumot. A népszerűbb jóslatok szerint pedig az Xbox Games Showcase-en még többet tudhatunk meg róla, de ezt érdemes fenntartásokkal kezelni az eseményig.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te várod már a Fable 4-et?