18

Elmúltál már 18 éves?


/
5 pálya kellett hozzá, de visszavágott a Honvéd a Plague-nek!

5 pálya kellett hozzá, de visszavágott a Honvéd a Plague-nek!

A Lenovo Legion Honvéd maratoni küzdelemben kiharcolta a továbbjutást a TippmixPro CS:GO Masters A-csoportjában, kiejtették a Team Plague-et a versenyről!

Maratoni, ötpályás küzdelemben sikerült a Lenovo Legion Honvéd csapatának megcsinálnia azt, amit néhány héttel ezelőtt nem: legyőzni a Team Plague-et. Akkor gevve és társai igen erős bemutatkozást hoztak össze a TippmixPro CS:GO Masters versenyén, ezzel alsóágra küldték a Honvédet. Egy héttel később viszont ők kaptak ki az A-csoport élén végző ONYXtól, így a visszavágó elkerülhetetlennek, sorsszerűnek tűnt. A kérdés csupán az volt, második nekifutásra mire mennek egymással a csapatok?

A válaszra három hetet kellett várni, tegnap este alsó ági döntőben találkozott újra az LLH és a PLG. A vétó során a Plague Nuke-tól, a Honvéd Infernotól vált meg, a bennmaradt pályák sorban tehát Mirage, Dust2, Overpass, Vertigo és Ancient voltak. Mirage-on ezúttal is a PLG tűnt erősebbnek, az első félidőben T-oldalon 12:3-as vezetést szereztek, innentől kezdve csak idő kérdése volt, mikor fejezik be a pályát. Az LLH nem adta könnyen magát, de hiába hoztak köröket a fordulás után, nem tudtak öt körnél közelebb lopózni a hamarosan első pályáját megszerző PLG-hez, 16:9.

Dust2-n láthatóan jobban érezte magát a Honvéd csapata, a félidő végig szoros volt, a mindkét oldalon ingadozó gazdaság pedig még egy lapáttal rátett az izgalmakra. Végül az LLH fordulhatott a T-oldalról előnnyel, 9:6. A térfélcserét követően 11:11-ig folytatódott ez az adok-kapok, de innen ismét a Honvéd mozdult előre, ami a gazdaságuk stabilizálódását jelentette és végül a pályagyőzelmet, 16:12. Overpasson erre felelt a Plague, a félidő első felében még úgy tűnt, egy Mirage-hoz hasonló támadó oldallal, de aztán az LLH nem hagyta annyiban és a 2:7-es hátrányt egészen 7:8-ig hozták vissza. A fordulás után a csapatok ismét fej-fej mellett haladtak a hőn vágyott 16. kör megszerzése felé, de 12:12-nél a Plague szinte hibátlan védelmének köszönhetően megtalálta a lendületet a pálya befejezéséhez, 16:12.

A negyedik pályához érve a Team Plague tehát 2-1-es szériavezetést szerzett. Láttunk már ilyet a TMP CS:GO Masters során, általában innen győzelemre fordították a csapatok az előnyt. Vertigohoz érve az első félidőben védőként játszó Plague Overpasshoz hasonlóan dominánsan kezdett, de amikor úgy tűnt egy pillanatra, hogy a Honvéd ismét visszajön, átfordult a helyzet Mirage-osra és 11:4-ig ment a PLG! A térfélcserét követően az LLH-nak jelentős hátrányt kellett ledolgoznia, de ez egy pisztolykörrel és jó gazdasággal mindössze 10 perc leforgása alatt sikerült, 11:11. Akkora lendületet vettek a srácok, hogy az egyenlítés után a vezetést is átvették! Egészen 14:11-ig kellett várni, mire a PLG megtalálta első T-körét a pályán egy A-foglalás képében. Megismételték ezt a támadást, de a Honvéd azonnal a kezükre csapott és meccsponthoz ért. A Plague harmadjára is A-t választotta célpontnak, a CT-k ekkor a romló gazdaságuk miatt meg sem próbálták a visszafoglalást, ami 15:13-nál nyerő ötletnek tűnt, mert a lényegében full eco körben a kihozott eszközök döntötték a Honvéd javára a pályát, 16:13.

2-2-es állásnál a szezonban először ötpályássá vált a küzdelem, ezzel visszaállítva mindenféle korábbi előnyt. A csapatoknak Ancientön kellett megbírkózniuk egymásssal, a Honvéd pedig 13:2-es T-oldalon bizonyította, hogy nem csak visszajönni, megfordítani is képes a korábban őket legyőző ellenféllel szemben a mérkőzést. Innen 15:2-ig folytatták a diadalmenetet, teljesen a sarokba szorítva a Plague-et, akik megpróbálták a lehetetlent, azaz tizenhárom kört hozni zsinórban a döntetlenig. Itt el kell ismerni, derekasan helytálltak, nyolc kört összehoztak még, de 15:10-nél a Honvéd force köre megállította a B-támadást, ezzel megszerezve a 16. körüket és a 3., szériagyőzelmet érő pályát. A Lenovo Legion Honvéd tehát az A-csoport másik továbbjutója, a Team Plague kiesett a TippmixPro CS:GO Mastersről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!