Ráfázhat a Paramount a Top Gun: Maverick miatt, szerzői jogsértés miatt perlik a forgalmazót

Ráfázhat a Paramount a Top Gun: Maverick miatt, szerzői jogsértés miatt perlik a forgalmazót

A Top Gun filmet ihlető cikk szerzőjének családja indított pert a Paramount Pictures ellen és komoly követeléseik miatt bajban a franchise.

Mint kiderült az 1986-os Top Gun című filmet Ehud Yonay cikke alapján készítették el, melyet még 1983-ban írt meg a California-i magazinnak. Azóta az úriember sajnálatos módon elhunyt, azonban a családja most a Los Angeles-i legfelsőbb bírósághoz fordult és az oda benyújtott panaszuk szerint a Paramount Pictures nem vásárolta meg újra tőlük a jogokat. Shosh Yonay és Yuval Yonay elmondása alapján a Paramount szánt szándékkal figyelmen kívül hagyta azt a fontos információt, hogy 2020 januárjában rájuk szállt vissza a szerzői jog, ezzel pedig megkerülték a szövetségi szerzői jogi törvényeket.

Éppen ezért a hozzátartozók nagyon komoly kártérítést követelnek. Egyrészt meg szeretnék kapni a Top Gunból szármzó bevételek egy részét, másrészt el akarják érni, hogy a Paramount ne forgalmazhassa tovább a filmet és további folytatásokat se készíthessen.

Annak fejében, hogy a Top Gun: Maverick 2022 egyik, ha nem a legnagyobb kasszasikere, elég komoly összegről beszélhetünk valószínűleg, melyre feni a fogát a család. A bemutatását követően világszerte 548 millió dollárt termelt eddig Tom Cruise főszereplésével a film. Eközben a Paramount szóvivője szerint az állítások alaptalanok és tisztázni fogják magunkat a vádak alól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!