18

Elmúltál már 18 éves?


/
TMP CS:GO Masters: Nem sikerült visszavágni, kiesett az Illés Akadémia Spirit

TMP CS:GO Masters: Nem sikerült visszavágni, kiesett az Illés Akadémia Spirit

A Budapest Five ismét főlényes győzelmet aratott az Illés Akadémia Spirit felett, ezzel bezsebelve a TippmixPro CS:GO Masters utolsó továbbjutást érő helyét.

Az előző alkalomhoz képest szorosabb, de így is hárompályás mérkőzésen veszített az Illés Akadémia Spirit a TippmixPro CS:GO Masters egyik favoritja, a Budapest Five elleni visszavágón. A mérkőzés eredménye, lévén kiesési rangadóról van szó, azt jelenti, hogy az Illés Akadémia Spirit tehát elbúcsúzott a TippmixPro CS:GO Masters versenyétől, a Budapest Five továbbjutott a rájátszásba, ahol az ONYX várja őket az elődöntőben.

A vétóban a BP5 Vertigotól, az IAS Dust2-től vált meg, így a bennmaradt pályák sorban: Mirage, Overpass, Inferno, Nuke és Ancient voltak. Mirage-on a szorosabb első körök után a T-oldalon játszó BP5 tudott elmozdulni a cél felé, egészen 6:2-ig mentek, mire az IAS egy force körből újabb kört varázsolt – makszi hozta el az 1v1-et HeavyGod ellen. Ekkor láthatóan megtáltosodtak a védők és a maradék hat körből mindet elhozták, ezzel 9:6-ra fordítva az állást. A térfélcserét követően ismét szorossá vált a játék: az IAS pisztolyköre után a BP5 zárkózni kezdett és a vezetést is átvették egy pillanatra 11:10-nél, de erre gyors entrykkel reagált az IAS és egyenlítettek. A BP5 gazdaságában még volt egy körre elég pénz, ezt sikerült is győzelemre fordítani, majd a következő hat körből ötöt megnyertek, 16:12.

Overpasson Mirage-hoz hasonló kezdést láthattunk a felektől, de ezúttal a BP5 nem engedte fordítani az IAS-t és egy rendkívül domináns CT-oldalnak köszönhetően 11:4-es félidőt hoztak. Flasiék igyekeztek a fordulás után visszatérni a meccsbe, azonban a hátrányuk ehhez túl nagy volt. Az első két kört elhozták CT-ként, de kettőt pislogtunk és már 6:15-öt mutatott az eredményjelző. Ekkor makszi és Miluuuu párosa sikeresen megállított egy B-pusht, majd a többiek segítségével a visszafoglalás sem jelentett problémát, de a következő körben a BP5 gyors A-támadásánál már nem volt szerencséjük, így 16:7 lett a végeredmény.

Inferno következett, a Budapest Five ekkor már egyetlen pályagyőzelemre volt a továbbjutástól, így az Illés Akadémia Spirit pedig a kieséstől. Ezúttal utóbbi csapat kezdhetett CT-oldalon, de nem sok babér termett nekik a szorosabb körökben sem, ezért 5:10-es hátránnyal fordulhattak a második félidőre. A BP5 innentől nemigen engedte ki a gyeplőt a kezéből, a következő hét körből hatot elhoztak. Az utolsóban fleav, HeavyGod és NonS3nS néztek farkasszemet egymással a B-lerakón, de a clutch már nem jött össze, ezért a BP5 ünnepelhetett a 16:6-os pálya- és a 3-0-s szériagyőzelem után.

Rájátszás

TippmixPro CS:GO Masters csoportkörének végeztével az eredeti nyolc csapatból már csak négyen maradtak versenyben: az ONYX, a Békéscsabai E-sport Egyesület, a Lenovo Legion Honvéd és a Budapest Five. Ők június 22-24. között játszanak majd egymással a 2022-es bajnoki címért és az azzal járó kétmillió forintos nyereményért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!