MEF FIFA 22: Ez a 8 játékos küzd meg a PlayIT-en a 200 ezres összdíjazásért

MEF FIFA 22: Ez a 8 játékos küzd meg a PlayIT-en a 200 ezres összdíjazásért

Az biztos, hogy a tét nem kicsi és idén új győztest avatnak Magyarország egyik legizgalmasabb FIFA 1v1 versenyén.

Június 11-én a PlayIT-en már másodjára rendezik meg a Magyar E-sport Fesztivál keretein belül hazánk egyik legrangosabb FIFA versenyét, és most a Hungexpo ad otthont az eseménynek. Most is nyolc játékos kapott lehetőséget, hogy megmutassa ott csörgedezik az ereiben a bajnoki vér. Az idei torna különlegessége, hogy a tavalyi két finalista közül csak az egyikük lesz most is itt. A regnáló bajnok nincs a mezőnyben, Chris_Maj után tehát egy új játékos ülhet majd fel a trónra, és akár a 2021-es második helyezett GrislyJamnek is összejöhet a hőn áhított diadal.

A legjobb nyolc mezőnye úgy jött össze, hogy az aktuális HUNESZ FIFA Masters powered by K&H négy legtöbb pontot gyűjtő játékosa meghívást kapott a rendezvényre, emellett két nyílt selejtezőt is tartottak, ahonnan a 2-2 döntős szerzett magának részvételi kvótát. Íme az indulók listája:

  • DVSC_Kondakor (meghívott)
  • Sero (meghívott)
  • DVSC_GrislyJam (meghívott)
  • KJoci11 (meghívott)
  • IAS_Balu (selejtezőből bejutott)
  • GodorDonat0510 (selejtezőből bejutott)
  • Darksmoke1998x (selejtezőből bejutott)
  • ManlyDan (selejtezőből bejutott)

A kiemelés úgy történt, hogy a meghívott játékosok az első 4, míg a kvalifikációból érkezők az 5-8. seedet kapták meg. Ebből kifolyólag az első körös párosítások a Magyar E-sport Fesztiválon a következőképpen alakultak:

  1. DVSC_Kondakor vs. ManlyDan
  2. Sero vs. Darksmoke1998x
  3. DVSC_GrislyJam vs. GodorDonat0510
  4. KJoci11 vs. IAS_Balu

A mérkőzéseket BO3-ban játszák le a felek minden fordulóban, és ez egyben azt is jelenti, hogy egy párharc két győzelemig tart, emiatt minden egyes meccset végigjátszanak. Ha kell, akkor a rendes játékidő után hosszabbítás, majd büntetők következnek. A formátumhoz még hozzátartozik, hogy dupla ágrajzos rendszerben menetelhetnek végig a résztvevők, így egy felső-ágon összeszedett vereség még nem jelenti egyben a kiesést is, és marad lehetősége bárkinek visszaküzdenie magát a nagy döntőbe. A nap végén a dobogósok a nagyszerű eredményeiken túl pénznyereményben is részesülnek, méghozzá az alábbi lebontásban:

  1. helyezett: bruttó 100 000 Ft
  2. helyezett: bruttó 75.000 Ft
  3. helyezett: bruttó 25.000 Ft

A párharcok közül mindegyiket élőben lehet majd követni az esport3tv Twitch csatornáján június 11-én szombaton egész nap.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!