Top 5: E-sport programok a hétvégi Budapesti PlayIT-en

Top 5: E-sport programok a hétvégi Budapesti PlayIT-en

Számos e-sportal kapcsolatos programon vehetünk részt. 

Hétvégén rendezik meg a budapesti PlayIT-et, ami most több év kihagyás után végre visszatér. Akik június 11-12-én a Hungexpóba látogatnak, rengeteg izgamlas programon vehetnek részt. A különböző sportoktól elkezdve, a számtógépes játékkészítésen át, egészen az e-sport versenyekig mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb tevékenységet – arról nem is beszélve, hogy ezzel párhuzamosan zajlik majd az első Budapest Comic Con. Ebben a cikkben összeszedtünk öt olyan e-sport programot, amit vétek lenne kihagyni.

 MAGYAR E-SPORT FESZTIVÁL MECCSEK 

A TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál FIFA- és CS:GO-tornáit is lehetőségünk lesz nyomon követni a PlayIT-en. A CS:GO döntőben a Békéscsabai E-sport Egyesület és a Big bazooka mérkőzik meg egymással.

 MAGYAR E-SPORT VÁLOGATOTT MECCSEK 

Az eseményen megrendezésre kerül a Counter-Strike: Global Offensive és az eFootball Magyar Nemzeti Válogató döntője is. A CS:GO döntőjén szereplő 20 játékos a magyar válogatott legbővebb VB keretét alkotja majd a jövőben. Az eFootball döntőjén pedig a 4 továbbjutott selejtezős mérkőzik meg 4 kiválasztott tavalyi versenyzővel, hogy megszerezzék maguknak a válogatottságot.

 Vaják 

A videójátékos kompetenciamérés során kiderül az alanyokról, hogy rendelkeznek-e a szükséges képességekkel ahhoz, hogy sikeres játékos válhasson belőlük. A rendszer a résztvevők különböző kompetencia határait méri, és ezáltal obijektív adatokkal szolgál. A felmérés után hasznos tanácsokkal látják el a tesztalanyokat.

 VR 

A résztvevőknek lehetősége adódik a legújabb virtuális eszközök és játékok kipróbálására. Az esemény folyamán folyamatosan számíthattok a szervezők segítségére.

 HUNESZ 

A szinpadon hallható beszélgetéseken túl – Hunesz percek – a legnagyobb e-sport szakmai szövetség a külön standjánál várja az e-sport iránt érdeklődők kérdéseit.

 Esport1 

Ezeken túl természetesen az E-sport1 szerkesztői, szakértői is kint lesznek a rendezvényen, egésznapos élő bejelentkezésekkel, közvetítésekkel igyekszünk megörökíteni minden pillanatot.

Az e-sport programokon túl számos további esemény vár rátok. A teljes listát a PlayIT weboldalán tekinthetitek meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!