Június 16-án kezdi a magyar FIFA e-sport válogatott a szereplését az eNations Cup rájátszásában

Június 16-án kezdi a magyar FIFA e-sport válogatott a szereplését az eNations Cup rájátszásában

Most a magyar pároson – molnargabo és Boresz – a sor, hogy kvalifikálja magát az eNations Cup döntőjébe a B csoportból indulva.

Már az is komoly teljesítmény volt a molnargabo és Boresz duótól, hogy sikerült beverekedniük magukat egy hosszú előselejtezős sorozatot követően a legjobb húsz európai együttes közé. A sorsolást követően a magyar nemzeti csapat a B jelű kvintettbe került. Ellenfeleink között szerepel Olaszország, Törökország, Csehország és Ausztria.

Hazánk fiai az előselejtező során két lépcsős rendszerben is bizonyították, hogy helyük van a topcsapatok között. Először egy négy hetes sorozatban gyűjtöttek elegendő pontot, aztán egy nyolc együttesből álló csoportból vívták ki a továbbjutást. Itt a negyedik helyen zártak Bosznia & Hercegovina, Belgium és Málta mögött 22 ponttal, megelőzve Észtországot, Romániát, Horvátországot és Litvániát.

A mostani ellenfeleink közül Csehországgal kétszer és Törökországgal egyszer már találkoztunk. Sajnos nem sok jó élményünk van eddig ellenük, bár a törökök ellen még két 1v1-es mérkőzés alapján dőlt el a párharc sorsa. Akkor 1:1-es döntetlen mellett a másik meccsen 3:0-ára nyert a játékosuk (ekkor Boresz mellett még GrislyJam volt a másik válogatott játékos). Csehország ellen már az új formátumban, tehát 2v2-es találkozókon mérhettük össze tudásunkat. Első ízben kétszer 3:1-es vereséget szenvedtünk, míg második alkalommal már összejött egy 2:2-es iksz egy 1:0-ás vereség mellett.

Ausztria egyébként az A csoport 5. helyén végzett, Csehország a B jelű nyolcas negyedik helyén zárt, míg Törökország a D csoport harmadik helyével biztosította a helyét a playoffra. Az olaszok már jóval korábban kvalifikálták magukat az utolsó selejtezős szakaszba.

Boresz és molnargabo június 16-án, csütörtökön játszik először. A menetrend szerint így alakulnak a párosítások:

  • 19:30 Csehország - Magyarország
  • 20:00 Magyarország - Törökország
  • 20:40 Magyarország - Olaszország
  • 21:10 Ausztria - Magyarország

Június 17.

  • 17:30 Magyarország - Csehország
  • 18:00 Törökország - Magyarország
  • 18:40 Olaszország - Magyarország
  • 19:10 Magyarország - Ausztria

Az öt fős csoportokból az első négy helyezett jut be a negyeddöntőbe, és amelyik válogatott azt a párosítását is behúzza, kijut az eNations Cup offline döntőjére. A vesztesek közül pedig az alsó-ágról még három nemzetnek marad esélye kvalifikálnia magát a fináléra. Kövesd a magyarok meccseit molnargabo és Boresz Twitch csatornáján és szurkolj nekik a minél jobb eredmény elérésében!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!