LoL: Egyetlen képesség tartja vissza Vizicsacsi 3. legjátszottabb hősét?

Minden képessége cc-z, a passzívja rengeteg életerőt tölt vissza, ennek ellenére gyakorlatilag senki sem játszik vele magasabb szinteken.

A valaha volt legeredményesebb magyar League of Legends játékos, azaz Vizicsacsi karrierje során három hőssel játszott legalább 40 mérkőzést a profi mezőnyben. Az első két helyen Gnar és Shen nevét olvashatjátok a statisztikában, mindkét karaktert 53-53 alkalommal pickelte a felső ösvényre. A harmadik helyen 40 választással kisebb meglepetésre Maokai bukkan fel, akivel 2018 óta egyetlen egy meccset sem (!) játszott a magyar legenda. Nem véletlen hanyagolta Csacsi is ezt a hőst, hiába adott minden képessége ahhoz, hogy valódi tankként káoszt teremtsen az ellenfél soraiban.

Miben erős Maokai még mindig?

Röviden: a tömegirányítási képességekben. Az Arcane Smashsel (Q) el tudja lökni az ellenfeleket, így képes megszakítani a kritikus fontosságú abilityket, például a Katarina ultit, a Master Yi W-t vagy a Jhin végső képességet. Meg kell említeni a Twisted Advance-t (W), amely leköti az ellenséget, ezzel kiszolgáltatott helyzetbe kerül a célpont. A Sapling Toss (E) 35%-kal lassítja 2 másodpercre azt, akire vagy amire rárobban. Végül ott Nature's Grasp (R), amely bár lassú, hatalmas területen "gyökerezi le" az ellenséges erőket. Cc-ben dominál, a passzívval rengeteg életerőt tölt vissza. Tankos tárgyak segítségével hosszú másodpercekig képes állni a sarat akár több ellenfél gyűrűjében is, mégsem választják Platinum feletti rangsorolt meccseken, csak 0,6%-ban a topos szerepkörben.

Mi az egyik, ha nem a legnagyobb gyengesége Maokainak?

A "bokorfüggősége". Releváns sebzést kizárólag a felerősített Sapling Tosszal tud kiosztani, mivel a 7.9-es frissítés óta kizárólag ez a képessége sebez az ellenfél maximális életereje alapján. ARAM-on könnyedén ki lehet használni a bokrok nyújtotta előnyöket, de kompetitív szinten ez már nem állja meg a helyét. Talán visszatérhetne a profi metába a hős, ha visszacserélnék a HP-alapú sebzést az E-ről a W-re, azonban erre semmi bizonyíték nincs. Nagy tömeget nem tud kezelni a hős, legjobb kezdeményezése, az ultija nagyon lassú sebességgel vánszorog az ellenség irányába. Összességében semmi oka arra jelenleg a játékosoknak, hogy Ornn, Sion és Malphite helyett Maokai segítségével próbálják megnyerni az ösvényt, majd a mérkőzést.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted lesz Maokai választás az LEC 2022-es nyári szezonjában?