M4A1-S nerf: m0NESY szerint még mindig OP, Magisk gondolkozni fog a váltáson

M4A1-S nerf: m0NESY szerint még mindig OP, Magisk gondolkozni fog a váltáson

ZywOo, m0NESY, Magisk, huNter, Aleksib és misutaaa nyilatkozott a tegnapi CS:GO-frissítésről, amelyben nerfelték az M4A1-S-t és változott Ancient is.

Tegnap reggelre megérkezett a régóta várt M4A1-S nerf, továbbá több ponton változott Ancient is. A BLAST Premier tavaszi döntőjén ugyan még nem ezt a frissítést használják a profik, de az IEM Kölnre lesz bő két hetük felkészülni belőle. A legfontosabb döntés az lesz, hogy a változás után is elég jó-e az M4A1-S vagy lesz értelme akár teljesen, akár csak egy-egy helyzetre, pályára az M4A4-re váltani a több töltény miatt. A Dexerto erről kérdezett meg néhány játékost Lisszabonban, a vélemények, prioritások pedig igen eltérőek voltak.

m0NESY: „A hangtompítós M4-ben húsz töltény lesz, nyolcvan tartalékban. Azt gondolom, ezt az M4-et fogják használni továbbra is, mindenki ezt fogja használni, mert még mindig OP, le tudsz lőni valakit négy tölténnyel, célozni sem kell, csak sprayelni a testre.”

Magisk: „A fegyver még mindig ugyanolyan jó, csak kevesebb a töltény, szóval nehezebb lesz multifragelni vele, de még mindig erős füst spamelésre, 1v1 párbajokban. Valószínűleg gondolkozni fogok rajta, hogy visszatérjek a régi M4-re a tízzel több töltényért, de [az M4A1-S] még mindig egy nagyon erős fegyver, a legjobb M4.”

Aleksib: „A húsz töltényes dolog nehéz lesz, mert az egyik erőssége ennek a fegyvernek a füst spamelés volt és az emberek általában annyit spamelnek, hogy utána még van töltényük lelőni azt, aki utána rájuk fut, mert azt hiszik, töltenek. Szóval általában lősz tizenöt töltényt és még marad tíz arra, ha valaki rád tolja. De most már nem igazán tudsz spamelni, mert annyival kevesebb töltény van.”

ZywOo: „Megváltoztathatja a játékot, mert talán néhány pályán páran váltani fognak... szerintem jó lehet.”

Misutaa: „Ez egy jó dolog, de még mindig OP, még mindig húsz töltény van benne.”

Az Ancientön történt változásokra is reagált a G2 két játékosa, m0NESY és huNter. Szerintük az átalakítás jelentős és a T-oldalon valamivel jobb lesz a helyzet az eddigiekhez képest, de m0NESY szerint a ládák kivétele B-középről kicsit nehezít is a dolgukon cserében. HuNter szerint eddig sem volt könnyű Ancientön játszani, most könnyebb lesz, de még mindig nehéz marad és a CT-oldal továbbra is erős lesz – ennek ellenére tetszik neki a frissítés.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!