A csoportból kijutott a magyar e-sport FIFA válogatott, de a vb-n sajnos nem lesz ott

A csoportból kijutott a magyar e-sport FIFA válogatott, de a vb-n sajnos nem lesz ott

Drámai küzdelem árán sikerült a B csoport, 4. helyén végezni, jobb gólkülönbséggel megelőztük Törökországot, de a rájátszás nem alakult jól.

Lezajlott öt régióban is a FIFA 22 eNations Series 2022-es utolsó selejtező szakasza is és így kialakult a Dániában megtartandó nyári világbajnokság 24 fős mezőnye. A házigazda dánokon kívül Európa kapta a legtöbb helyet, az öreg kontinensről 11 együttesnek volt lehetősége kijutnia a fináléra.

Az utolsó körben 20 nemzet maradt, akiket négy 5 fős csoportba sorsoltak. Magyarország Olaszország, Csehország, Ausztria és Törökország ellen léphetett virtuális pályára az oda-visszavágós rendszerben. Hazánkat molnargabo es Boresz fémjelezte duó képviselte és nem is indult rosszul az első nap. Csehország elleni győzelemmel és a törökök ellen elért döntetlen után a 4 pont remek kilátásokat biztosított. Jött aztán egy vereség az olaszokkal szemben, majd az osztrákok is csapást mértek ránk.

A visszavágón konstans teljesítményt nyújtottak a srácok, sikerült mindenki ellen hozni egy ikszet és mivel az utolsó fordulóban a törökök nem bírtak a csehekkel, ezért pontegyenlőség alakult ki az utolsó helyen. Nekünk és a törököknek is 8-8 pontot sikerült gyűjteni, de jobb gólkülönbségünk révén mi mehettünk tovább a rájátszásba. Baljós árnyékot vetett viszont teljesítményünkre, hogy a 16 továbbjutó közül mi szereztük magasan a legkevesebb gólt – mindössze háromszor találtunk be az ellenfelek hálójába a 8 mérkőzés alatt. Hozzátartozik a történethez, hogy a kapott gólokat tekintve is mi voltunk a legjobbak, a csoportban csak négy alkalommal zörrent meg a hálónk belülről.

A rájátszásban először Hollandia jött szembe a nyolcaddöntőben. A párharc győztese biztosan ott lehet a világbajnokságon. Nagyon jól tartottuk magunkat, de a 78. percben buktattuk az egyik hollandot és büntetőt ítélt a játékvezető, amit sikerült értékesíteniük. A visszavágón szintén tartani tudták a lépést gaboék, de jött a 63. perc és a középen labdát kapó Ronaldo ráfordultak a kapura, amivel már nem lehetett mit kezdeni. Ezzel a találattal újfent a hollandok örülhettek. Egyébként a két játékosuk ManuelBachoore, a Team Gullit, és LaBandeOrganis3e, a NiP e-sportolója.

Negyeddöntő:

Magyarország 0:1 Hollandia
Hollandia 1:0 Magyarország

Az alsó-ágon aztán a csoportmérkőzések alatt is remeklő Máltával (brandsha és LukeBartolo) találkoztunk, viszont a playoff nekik sem sikerült olyan jól az első körben. Miután a C jelű kvintett második helyén végeztek a spanyolok mögött, megelőzve például az angolokat, a skótoktól szenvedtek összesítettben egygólos vereséget. Így küzdhettek meg velünk. Az első találkozón viszonylag hamar eldöntötték a dolgot, 20 perc alatt már 2:0-ára vezettek és erre nem is jött válasz tőlünk. A második felvonásban megint ők voltak a kezdeményezőbbek és a 61. percben egy kiugratás révén Mbappéval kicsit kiszorított helyzetből ugyan, de vezetést szereztek. Egy pompás labdaszerzés végén a 72. percben egy bal oldalról laposan bepasszolt labdát sikerült még értékesítenünk, de többre már nem futotta, így az újabb sikertelen párharc a búcsút jelentette.

Alsó-ág – második esély:

Magyarország 0:2 Málta
Málta 1:1 Magyarország

Az öt régióban lezajló kvalifikációs sorozat végén kialakult a 24 fős mezőny is, így a házigazda Dánia mellett az alábbi nemzetek lehetnek ott a július 27. és 30. között rendezett koppenhágai finálén: Szingapúr, Japán, India, Dél-Koreai Köztársaság, Portugália, Németország, Lengyelország, Hollandia, Anglia, Spanyolország, Svédország, Skócia, Izrael, Olaszország, Franciaország, Egyesült Arab Emírségek, Marokkó, Kazahsztán, Mexikó, Kanada, Argentína, Brazília és Peru.

Kövess Minket!