LoL: Két hős elképesztő dominanciája figyelhető meg a topligákban

LoL: Két hős elképesztő dominanciája figyelhető meg a topligákban

Jelenleg 2 olyan hős van a 160 játszható között, amelyek a legrangosabb LoL-ligákban megkerülhetetlen szereplőnek számítanak.

A 12.10-es és 12.11-es frissítéssel szerette volna elérni a Riot Games, hogy a League of Legends metája átalakuljon és változatosabb legyen, a mérkőzések tovább tartsanak, a wombo-combo megmozdulások száma csökkenjen, valamint a nézők számára jobban követhetőek legyen a csapatharcok. A fenti célokból több megvalósult, azonban a változatos meta kapcsán lehet kritikákat megfogalmazni. Az LPL, az LEC, az LCS és az LCK eddig lejátszott közel 100 mérkőzésének majdnem mindegyikén tiltották vagy választották Wukongot és Luciant.

Wukong, a dzsungel (majom)királya

Már az MSI-on megfigyelhető volt a trend, hogy a mini-reworkön átesett hős kifejezetten hasznos tagja lehet minden összeállításnak. A falakon átcsúszó dzsungeles rengeteg sebzéssel, elegendő cc-vel rendelkezik ahhoz, hogy egy ízig-vérig bruiserként zavart okozzon az ellenfél soraiban. 1v1-ben képes lenullázni a korai szakaszban majdnem minden AD-s ellent a remek passzívjának köszönhetően, a meccs későbbi fejezeteiben a carrykre jelent halálos fenyegetést. 

  • 46 alkalommal tiltották, 49 alkalommal választották, összesen a mérkőzések 96,9%-ában szerephez jutott 
  • 29-szer nyertek vele, 20-szor azonban vereséget szenvedett a csapat, amelyik elhozta
  • Mindig Conqueror keystone-t választottak neki, 96,6%-ban Inspiration másodlagos ággal
  • 92%-ban Divine Sunderert vásároltak neki mitikus tárgynak, de 47%-ban megjelent a Death's Dance is rajta
  • A korai szakaszban ugyan lemaradt többnyire a másik dzsungelessel szemben (-5,1 CS@15, -59 GD@15, -283 XPD@15), de a 15. perctől beindult a gépezet

Lucian, a már nem flexelhető fenyegetés

Néhány hónappal ezelőtt a Lucian top, a Lucian mid és a Lucian ADC egyránt terrorizálta az Idézők szurdokát. Mára megváltoztak a körülmények, tulajdonképpen csak a lövész pozícióba érkezik már a kis hatótávolsággal rendelkező hős. Namival párban őrületesen erős kombinációt alkot, de Lulu és Braum oldalán szintén hatékonyan lehet megjátszani az ösvényfázist, amely szakaszban talán a legjobban ki tud teljesedni Lucian. Egyoldalú cserék, folyamatos ösvénytolás, hatalmas mobilitás, amellyel az érkező gankek elől el lehet menekülni, vagy pont ezeket le lehet követni. 

  • 75 alkalommal tiltották, 19 alkalommal választották a hőst, vagyis 95,9%-ban ott volt valamilyen formában a mérkőzéseken
  • A győzelmi aránya nem olyan jó, 9 győzelemre 10 vereség jut
  • Korai szakaszban uralja az ösvényt (+8 CSD@15, +442 GD@15, +214 XPD@15), később kicsit visszaesik az ereje, nem egy hypercarryről van szó esetében
  • A Press the Attack keystone és az Inspiration másodlagos ág kötelező, mitikus tárgyakból az Orkánnál nem sok jobb választás van

A fenti két hős mellett mindenképp szót érdemel még Gwen, a hatalmas ollóval szaladgáló lány 93,9%-os jelenléttel büszkélkedhet, a koreai ligában konkrétan 100%-ban tiltják vagy választják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Wukongra melyik most a legjobb mitikus tárgy?

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.