2 millió dollárnyi skint loptak el egy Steam-fiókról

2 millió dollárnyi skint loptak el egy Steam-fiókról

HFB fiókjáról a skinek egy jelentős részét közvetlenül eladták, egy másik részét pedig átküldték más fiókokra, ahol jelenleg trade hold alatt vannak.

A világ talán legértékesebb CS:GO skin gyűjteményét sikerült feltörni tegnap, így több mint kétmillió dollárnyi skin került veszélybe ohnePixel szerint. A skinszakértő azt írta tegnapi tweetjében, hogy valaki feltörte HFB fiókját, amin többek között olyan ritkaságokat tartott, mint hét darab szuvenír Dragon Lore, a párját ritkító csillag nélküli Karambit és a játék vélhetően legértékesebb skinje, a „kék ékkőként” is ismert Case Hardened Karambit, amire mégy egy 1,2 millió eurós ajánlatot is keveselt a tulaj.

OhnePixel tweetjét követően egy quyy112 nevű felhasználó azt állította, hogy egy Steam Support exploittal törhették fel a fiókot. Ez szerinte úgy működik, hogyha ismerik a Steam felhasználónevét az illetőnek, akkor van egy mód pénzt küldeni a fiókra, majd a Steam Supportot meg lehet győzni ezzel a kis pénzmozgással és bizonylattal arról, hogy a fiók valójában a tiéd. Egy 2 millió dolláros lopás után a Valve remélhetőleg ezt felülvizsgálja. HFB fiókjáról ugyanis a skinek egy jelentős részét közvetlenül eladták, egy másik részét pedig átküldték más fiókokra, ahol jelenleg trade hold alatt vannak.

Borítókép: Heroic

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!