Kihagyja az idei Gamescomot a Sony

Újabb kiadó mondta le az eseményt.

A nyári időszak mindig eseménydús a gamerek számára is, hiszen ilyenkor kerül megrendezésre számos, a játékok köré épülő rendezvény. Tavasszal hidegzuhanyként érte a közösséget az a hír, hogy teljes mértékben elmarad az idei E3. Az esemény a pandémianak köszönhetően az elmúlt két évben már csak online volt látogatható, azonban most még erre sem lesz lehetőségünk.

Némi vigaszt jelentett azonban, hogy a Gamescom az eredeti formájában – offline – lesz megtartva, de az öröm nem tartott sokáig. Több nagy kiadó – az Activision Blizzard, a Take-Two Interactive és a Nintendo – is egymás után kezdte el lemondani a rendezvényen való részvételét.

Legutóbb a Sony jelentette be, hogy kihagyja a Gamescom 2022-t. Ez egy meglepő lépés azt nézve, hogy a kiadónak komoly munkái vannak jelenleg is a gyártósoron, amelyekről szívesen halottunk volna. Az, hogy a PlayStation nem vesz részt a bemutatón természetesen nem jelenti azt, hogy nem fogunk hallani ezekről a játékokról, csak minden bizonnyal más csatornát használnak majd a kommunikációra. 

A sorozatos lemondások mögött álló ok valószínűleg az, hogy a kiadók COVID-19 miatt nem voltak biztosak a rendezvény idei megvalósulásában, ezért nem fektettek kellő energiát a bemutatók és a demók elkészítésébe, amelyek nélkül pedig nem igazán van értelme a részvételüknek. Az is lehetséges, hogy az első lemondás elindított egy hullámot, mivel egy komolyabb vállalat kikerülése is jelentős nézővesztést vonhat maga után, ami az összes résztvevőre negatívan hat. 

Mindenesetre ebből a szempontból a nyár nem a megszokott módon alakul, és a következő évekre is komoly hatása lehet az ehhez hasonló rendezvények megvalósulását nézve.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szoktad követni a Gamescomot?

  • 17 %
  • 33 %
  • 50 %