George R.R. Martin elárulta, kinek az ötlete volt a Havas Jon sorozat

George R.R. Martin elárulta, kinek az ötlete volt a Havas Jon sorozat

Az író elmondása alapján a projekt évek óta készül. 

Néhány nappal ezelőtt a The Hollywood Reporter megszellőztette, hogy a HBO új Trónok Harca spin-off sorozatot készít, melynek központi figurája nem lesz más, Aegon Targaryen azaz Havas Jon. A történet előreláthatólag az eredeti széria után játszódik és azt meséli el, a hős milyen kalandokba keveredik, miután elhagyta A Hét Királyságot és a vadakkal a fal túloldalára költözött. 

A franchise rajongóinak szíve egy emberként dobbant fel a hír hallatán annak ellenére is, hogy a HBO nem kommentálta a dolgot és semmilyen hivatalos formában nem erősítették meg az értesülést. Szerencsére a könyvszéria írója, George R.R. Martin nemrég hősként szállt alá az égből és blogjában elismerte a sorozat létezését, ráadásul megosztott néhány érdekességet is. 

„Úgy tűnik, Emilia Clarke egy nemrégiben készült interjúban már említette, hogy a Snow Kit ötlete volt. Szóval ez a rész már kiderült, hogy igen, Kit Harrington hozta el nekünk a koncepciót. Nem tudom elmondani az írók és showrunnerek nevét, mivel ezt még nem lehet megosztani, de Kit hozta őket a projektbe a saját csapatával együtt és őszintén szólva fantasztikusak. 

A személyes érintettségemről vagy annak hiányáról már felreppentek a pletykák, de hogy mindenkit megnyugtassak, én is részt veszek a sorozat munkálataiban, akár csak a The Hedge Knight, a The Sea Snake and the Ten Thousand Ships, illetve az összes készülőben lévő animációs műsornál is. Kit csapata meglátogatott az ötlettel is Santa Fében és velem, illetve a saját brilliáns írókból álló csapatommal együtt dolgozunk a szérián."

Ezen kívül az író arról is beszélt, hogy a Snow majdnem olyan régóta készül, mint a többi sorozat, azonban valamilyen oknál fogva sikerült titokban tartani a létezését, egészen mostanáig. Ha tippelnünk kéne egyébként, a széria forgatását annak függvényében kezdik el, hogy a nyáron debütáló Sárkányok háza milyen fogadtatásban részesül. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!