300 ezer játékost bannoltak ki a Lost Arkból egyetlen nap alatt

300 ezer játékost bannoltak ki a Lost Arkból egyetlen nap alatt

Te játszol még a Lost Arkkal?

Idén februárban robbant be a gamerek közé a Lost Ark, az Amazon Game Studios első igazán sikeres játéka. A Diablo szerű MMO hetekig vezette a Steam legnépszerűbb játékainak listáját, több millió gamer játszott vele. Az egyszerre online lévő játékosok számának rekordja több, mint 1,3 millió volt, ezt még februárban érte el a játék.

Azóta ha meg is csappant a Lost Ark népszerűsége, még mindig rengetegen játsszák, összes hibája ellenére. Ezek közül egyértelműen a botok és/vagy a virtuális tárgyakat valódi pénzért áruló profilok okozzák a legnagyobb gondot. Mint most kiderült, százezrek vannak, akik botokkal csalnak a játékban. Kedvük szerint farmolják a játék valutáit, ami óriási inflációhoz vezet a játékban, felborul az egyébként is törékeny ingame gazdaság és ha lassan is, de a farmoló botok teljesen tönkreteszik a játék tárgyainak értékét, az azokkal való kereskedést.

A fejlesztők folyamatosan küzdenek ezek ellen, rendszerint jönnek is kisebb-nagyobb ban hullámok, amik ideiglenesen megoldják a helyzetet. Akkora tisztogatást azonban még sosem tartottak, mint most.

Bár pontos számokat nem közöltek, a SteamDB grafikonjairól könnyedén leolvasható, hogy hirtelen körülbelül 300 ezer Lost Ark játékossal lett kevesebb. Gyakorlatilag megfeleződött az aktív játékosok száma, miután lecsaptak a bot profilokra.

Hihetetlen mennyiségű bant osztottak ki, ami jelenleg úgy tűnik élvezetesebbé teszi a játékot, valóság árnyaltabb. A legtöbb játékos, az először bűnbeesők csak pár napos bant kapnak, vagyis könnyen lehet, hogy már akár holnapra is visszatérnek a botok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszol még a Lost Arkkal?

  • 29 %
  • 71 %