LoL: A legnépszerűbb hősök mindegyikét ugyanott játsszák

LoL: A legnépszerűbb hősök mindegyikét ugyanott játsszák

Néhány lövész ellen érdemes felkészülni, mert ők szabják meg a mostani metában az alsó ösvény képét.

Múlt hét csütörtökén hajnalban élesedett a szervereken a 12.12-es League of Legends frissítés, amely a gyógyítás és pajzsolás területén próbálta egyensúlyba hozni a dolgokat. A Riot fejlesztőinek szemszögéből sikeresen alakult át a meta oly módon, hogy a mérkőzések belassultak, a stratégiák és taktikázás az előtérbe került. Vannak azonban dolgok a LoL-on belül, amelyek úgy tűnik, hogy állandóak. Az egyik ilyen a "legnépszerűbb hős"-kategória győztese, amely ismételten a Misztikus lövedékekkel pusztító srác. Az alábbiakban azokat a karaktereket találjátok, amelyek Platinumtól felfelé jelenleg világszinten uralják a Solo Queue-metát.

5. Zeri (14,3%-os választási arány)

Annak ellenére odaért a top 5-be Zaun szikrája, hogy jelentősebb gyengítést kapott a W képességére. A kritikus találati esélyt előtérbe helyező buildje pusztít a Szurdokban, abszolút a legjobb választások közé tartozik, ha egy késői szakaszban hypercarryként pusztító karaktert kerestek.

4. Senna (14,7%-os választási arány)

Egyszerre lehet támogatóként és lövészként játszani, mindkét szerepkörben megállja a helyét. Mivel a végtelen skálázódás lehetőségét, valamint a stabil ösvényfázist beleépítették a fejlesztők a hősbe, ezért vakon is nyugodtan lehet választani. Mind a Kraken Slayer, mind az Eclipse kiválóan működik rajta, ezért gyakorlatilag nincs olyan ötös, akivel szemben ne tudna érvényesülni a speciális lövész. Az 52,02%-os győzelmi arány önmagáért beszél.

3. Kai'Sa (17,0%-os választási arány)

Népszerűségben nagyon rendben vannak a számok, de a győzelmi aránya nem az igazi Kai'Sának. Mindössze 48,99%-ban tudnak vele nyerni az idézők, ezzel csak a "D"-tierbe került bele a most már szinte kizárólag ADC-ként bevethető lövész. Az AP-s változatokat tartsátok meg ARAM-ra, ott még működik a ludenes build.

2. Jhin (18,9%-os választási arány)

Senna mellett a másik S+-tierbe tartozó lövész, szintén nagyon speciális képességekkel. Az ösvényfázisban remekül tudja kontrollálni a dolgokat Jhin, egy Galeforce-szal már a power spike is megérkezik számára. A nagyon elhúzódó meccseken ugyan nem tesz annyit hozzá a sebzéskiosztáshoz, mint egy hypercarry, de támogatóbb jellegű lehetőségei miatt komolyan kell venni minden csapatharcban.

1. Ezreal (28,5%-os választási arány)

Óriási fölénnyel vezeti a népszerűségi listát Ezreal, akinek ismét van egy olyan buildje, amivel nem igazán lehet mellélőni. A Manamune mellett a Trinity Force, majd a Serylda tapossa ki az ösvényt, amely a sikerek felé vezet. Egy elképesztően idegesítő, ösvényfázisban akár 1v2-zni is tudó lövészben bíznak meg a legtöbben úgy, hogy egyébként "csak" 49,14%-os győzelmi aránya van közel 130 000 lejátszott meccs alapján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik ADC a kedvenced az alábbiak közül?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.