Játszanád a Half Life: Alyxet VR nélkül? Lesz rá lehetőséged!

Játszanád a Half Life: Alyxet VR nélkül? Lesz rá lehetőséged!

Készül egy lelkes rajongó által egy mod, ami lehetővé teszi a kaland végigjátszását VR Headset nélkül is.

A VR technológia a videójátékos közegben számára már jó néhány éve létezik, de hiába az újszerű élmény, nem tudta igazán elkápráztatni a közösséget. Aztán jött a Valve és elhozta számunkra a Half Life: Alyxet. Mindenki a harmadik epizódra vár már legalább másfél évtizede, de lassan talán beletörődhetünk, hogy ez sosem készül el náluk, helyette inkább egy melléksztorit meséltek el új köntösben. A 2020 tavaszán megjelenő alkotás gyorsan népszerűvé vált és a VR szegmens egyik meghatározó címévé vált. Nem véletlenül kapott 93 pontot Metacriticen a kritikusoktól és 9.2 pontot a játékosoktól.

A megjelenését követően viszont akadt egy személy, akinek feltett szándéka volt az, hogy VR headset nélkül is játszhatóvá tegye az Alyxet. Ezért elkezdett dolgozni a No VR Modon SoMNst, ez a folyamat pedig már 2 éve tart. Nincs könnyű dolga, de időről-időre közzétesz egy fejlesztői naplót, amiben a követői megtekinthetik, hogy milyen haladást sikerült már eddig is elérni. Sajnos még munka lesz vele, ha el akarja érni a mod kiadható állapotát, de mivel elszánt, ezért előbb-utóbb tényleg bárki kipróbálhatja majd. Az alábbi videóban az figyelhető meg az eddigi részekhez képest, hogy tovább finomultak az interakciók, bekerült a shotgun, valamint összességében maguk a fegyverek is élethűbbé váltak.

A No VR Mod egyelőre nem még létezik letölthető formában, de jó úton halad SoMNst, hogy nem sokára tényleg bárki belevághasson Alyx Vance kalandjába.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!