LoL: Broxah beszólt a toxikus játékosoknak, utána a Riotnak is

LoL: Broxah beszólt a toxikus játékosoknak, utána a Riotnak is

A Fnatic legendás erdésze saját streamjében tért ki egy percben arra, hogy miért hibáztatják miért a dzsungeleseket, valamint arra is, hogyan kell erre a toxikus viselkedésre reagálni.

2018-ban remek teljesítménnyel menetelt a League of Legends világbajnokság döntőjéig a Fnatic, hogy ott beleszaladjanak egy 0-3-as pofonba az első kínai világbajnok, az Invictus Gaming ellen. Ennek az európai ötösnek volt tagja Broxah, a dán dzsungeles. A veterán már visszavonult a profi mérkőzésektől, elemzőként és streamerként maradt tagja a LoL-közösségnek. Legutóbbi streamjében az egyik visszatérő jelenségre, a dzsungelesek elleni toxikus beszólásokra reagált egy percben.

Az alábbiakban elolvashatjátok, hogy Broxah mire tért ki a közvetítésében a dzsungelesek és beszólogatások témakörében.

„Ez mindannyiunkkal megtörténik, minden dzsungelessel. Nem számít, hogy mit csinálsz, ha remekül játszol, akkor is flame-elnek majd. Ezt nem lehet elkerülni. Az ösvényesek nem értik meg, hogy a saját matchupjukat kell jól megjátszaniuk. Nem ez a feladatuk, hogy kisgyerekként hisztizzenek, kiabáljanak és üvöltözzenek a bébiszitterre várva, amíg az erdészük mindent elvégez helyettük. Ezzel magukat járatják le. Erre próbálok rámutatni. Itt a bizonyíték. Teljesen mindegy, hogy ki vagy, mit értél el a League of Legendsben profiként, milyen rangon játszol, a csapattársaid sosem lesznek jobbak. Ez sosem változik. Ez a felismerés lehet, hogy nyomasztónak tűnik elsőre, de segíthet abban, hogy a negativitásra jól reagálj. Ennek a negativitásnak nem szabad elrontania a hangulatodat, a napodat. Ugyanis nem tudod elkerülni. Ez a LoL része, és egészen addig marad is, amíg a Riot nem kezdi el jobban büntetni azokat, akik károsan viselkednek. Mert jelenleg azt csinálsz, amit akarsz, akkor sem kapsz érte büntetést. Ez a valóság sajnos...”

Kemény szavak ezek egy olyan játékostól, aki egyetlen lépésre volt a vb-győzelemtől. Remélhetőleg a Riot figyeli ezeket a kommenteket, próbálnak változtatni a büntetési rendszeren, ha már a többi próbálkozásuk a káros viselkedés visszaszorítására láthatóan nem működik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te kaptál már figyelmeztetést/tiltást azért, mert beszóltál másnak?

League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.