Ez a két csapat játszik majd LAN-on, az idei TippmixPro Magyar E-sport Fesztiválon

Ez a két csapat játszik majd LAN-on, az idei TippmixPro Magyar E-sport Fesztiválon

Hétvégén jön a budapesti PlayIT, ahol CS:GO, FIFA és eFootball versenyeken is szurkolhatunk.

Több szempontból is izgalmas hétvége előtt állunk. Az online programok szerelmesei az Xbox & Bethesda Showcase-t, valamint a PC Gamer Showt várhatják, míg azok, akik inkább egy helyszíni rendezvényt részesítenek előnyben, a budapesti PlayIT-re és az első Budapesti Comic Conra készülhetnek.

A június 11-én és 12-én tartandó PlayIT ad majd otthont az e-sport kedvelők négy fontos versenyének is, a 2022-es Magyar E-sport Válogatott eFootball- és CS:GO-válogatóversenyeinek, illetve a TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál FIFA- és CS:GO-tornáinak is. Utóbbi zárt selejtezője múlthét hétvégén zajlott és a könnyű győzelmektől kezdve, egészen az 52 körös pályákig, mindent láthattunk.

A sok-sok indulóból mindössze 4 csapat maradt a zárt kvalihoz érve, a nyílt selejtezők top 4-es mezőnye. A prímet egyértelműen a Békéscsabai E-sport Egyesület vitte, a csapat hiba és elveszített pálya nélkül jutott tovább az ágrajz felső ágáról. Az Illés Akadémia Spirit volt az egyetlen csapat, amelyik meg tudta szorongatni a békéscsabai ötöst, kettejük ütközetének első pályáján csak a hosszabbítás döntött, ám végül az is BEE-győzelemmel ért véget.

A PTE PEAC csapatát már sikeresen maguk mögé utasították, ott ismét látható volt, hogy erős és jó formában van az IAS, a legfontosabb meccsük azonban csak ezek után következett. A mérkőzés, ami a PlayIT-en rendezendő LAN második beülőjéről döntött, méghozzá a Big bazooka nevű mix ellen.

Míg az első pálya, Dust2, egyértelműen fleavék neve mellett landolt, addig Overpass már jóval inkább az IAS pályája volt. Támadóban és védekezőben is parádés köröket játszottak, olyan köröket, amikhez már csak egy minimális szerencse kellett volna, egy-két jól elkapott időzítés és legyőzik a Big bazookát. Nem így történt. 52 kör kellett hozzá, de boditoék megnyerték azt az Overpasst is, amit legalább még 52 körig nézni tudtunk volna, annyira izgalmas volt és annyira jól játszottak rajta a csapatok.

A TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál CS:GO zárt selejtezőjének eredményei:

  • Big bazooka 2:0 PTE PEAC
  • Békéscsabai E-sport Egyesület 2:0 Illés Akadémia Spirit
  • Békéscsabai E-sport Egyesület 2:0 Big bazzoka
  • Illés Akadémia Spirit 2:0 PTE PEAC
  • Big bazooka 2:0 Illés Akadémia Spirit

A TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál CS:GO-tornájának döntőjében tehát a Békéscsabai E-sport Egyesület és a Big bazooka játékosait láthatjuk majd. Aki élőben szeretné látni őket, élőben szeretne szurkolni nekik, annak vasárnap, június 12-én kell kilátogatnia a PlayIT-re, de aki online követné a döntőt, annak is lesz lehetősége rá. Vasárnap reggel 8 órától lehet majd gyülekezni az esport1tv Twitch csatornán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!