LoL: Eladhatják Vizicsacsiék LEC-helyét

LoL: Eladhatják Vizicsacsiék LEC-helyét

Lehet már nem sokáig lesz az LEC-ben az Astralis?

Felröppentek a pletykák, hogy az LEC egyik alapkövének számító együttes, az Astralis nem akar összeolvadni ERL-csapattal, inkább eladná a jelenleg birtokolt helyét a legrangosabb európai League of Legends-bajnokságban. Ha tényleg felkínálják eladásra Vizicsacsiék spotját, akkor alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak a tulajdonosnak vagy befektetőnek, aki szeretne bekerülni az LEC-be, ugyanis 40-50 millió dollárra becsülik azt az árat, amelyet elkérhetnek a dánok.

Mi is az a franchise rendszer, avagy hogyan lehet bekerülni az LEC-be?

Néhány évvel ezelőtt indult el egy folyamat Észak-Amerikából, amely megreformálta a topligák modelljét. Európa nem sokkal később csatlakozott ehhez a törekvéssel, ami azt eredményezte, hogy megszűnt a feljutás és kieséses lehetősége. Jelenleg csak úgy lehet egy szervezetnek jegyet váltani az LEC-be, ha megüresedik ott egy hely. A tíz csapat valamelyikének el kell adnia a spotját, amelyre utána elindulhat a licit. A 40-50 millió dolláros vételár óriási összegnek számít, amely jelenleg szinte megfizethetetlennek számít az összes ERL-csapat számára. Ebből kifolyólag az is előfordulhat, hogy hiába árulja majd a helyét a szezon után az Astralis, senki sem lesz képes kifizetni a kért árat. 

Ha mégis esélyeseket kéne említeni az Astralis helyére, akkor a Karmine Corp, a KOI és az Eintracht Spandau nevei merülhetnek fel. Mindhárom együttes mögött óriási influencerek, sztárok és befektetők állnak, akik előteremthetik a szükséges tőkét. Egyelőre még pletykaként kezeljétek Csacsiék szervezetének búcsúját az LEC-től, ugyanis hivatalos információ még nem látott napvilágot a lehetséges eladásról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted hány győzelmet szerez a hétvégén az Astralis?