Tudod ki volt a FIFA-sorozat első 99-es sebességű játékosa? Mutatjuk a lapját!

Némi összegzés után pedig az látható, hogy pont emiatt a mutató miatt romlott sokat a meta az új részekben.

Elég sokat kell visszarepülnünk az időbe, ha ki akarjuk deríteni, hogy ki kapott először majdnem maximális értéket a FIFA-sorozatban Pace attribútumra. Ha nem vesszük a 100-at, ami ugye a valódi maximumot jelentené, de ilyet csak viccből osztott ki korábban az EA, akkor a 99-es szám az abszolút legjobb. Ebből pedig manapság már elég sokat találni az aktuális epizódban. Nem volt ez korábban mindig így, sőt, sok esetben nagyítóval kellett keresni az ilyen értékkel rendelkező kártyákat.

Egy játékos végzett egy kis kutatást és ennek apropóján kiderült, hogy a FIFA 15-ben debütált az első olyan lap, amelyik 99-es pace értéket kapott. Ehhez is egy elég impozáns elismerés kellett, akkor Pierre-Emerick Aubameyang bekerült a Team of the Season promóba és ez vezetett ahhoz, hogy végül a kiadó is fejet hajtott teljesítménye előtt, majd megajándékozta a 99-es sebességgel. Mögötte a FIFA 15-ben nyolcan végeztek 98-as mutatóval. Azóta már sokan csatlakoztak Aubameyanghoz, és mára odáig fajult a dolog, hogy a jelenlegi játékban 65 lapot lehet találni 99-es sebességgel. Azért is rémisztő kicsit ez a tendencia, mert a FIFA 18-ban még csak 17-en mondhatták el ezt magukról. Négy év alatt szinte megnégyszereződött a a leggyorsabb játékosok száma.

Egyesek pont azt a teóriát állították fel emiatt, hogy direkt erre lett kiélezve a rendszer, hiszen a 99-es pace játékosok az egyik fő szempontja a csomagok eladásának. Ez az irány pedig nem jó, hiszen így nem áll másból egy mérkőzés, mint a gyors játékosok kiugratása, akiket úgy sem lehet ezáltal megfogni egy idő után, bárkikből is álljon egy játékos védősora.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!