Egy okos Minecraft-rajongó megalkotta a saját MI barátját, akivel együtt játszhat

Egy okos Minecraft-rajongó megalkotta a saját MI barátját, akivel együtt játszhat

Videón a mesterséges intelligencia által irányított társ, akivel mindenféle kalandot át lehet élni.

Egészen elképesztő játék a Minecraft és egészen elképesztő az a tábor is, aki rajong érte. Most már több, mint egy évtizede megadja a szabadságot a játékosoknak ez a játék, hogy bármit megépítsenek vagy létrehozzanak, amit csak akarnak. Sokan lenyűgöző és masszív szerkezeteket, épületeket vagy látványosságokat alkotnak meg a Minecraftban és gyakorlatilag az is látszódik, hogy a fantáziájuk határtalan. A játék remek játszótérnek bizonyult mindenki számára, aki kedvére kísérletezni és alkotni szeretne.

Továbbá a játékosok már számos olyan – megépíthető – dolgot fedeztek fel, amire kevesen gondoltak volna. Ez magába foglalja a működő tankokat, a zenét lejátszható eszközöket és a játék különféle mobjainak modjait is. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor az egyik játékos egy olyan mesterséges intelligenciát kreált, amely képes Minecraftot játszani vele.

A KevinJNguy01 néven ismert Reddit felhasználó megosztott egy rövid klipet az általa Minecraftban épített mesterséges intelligenciáról, ahogyan éppenséggel együtt játszott vele. A videóban az látható, ahogy a felhasználó beírja a chatre a barát hozzáadása parancsot, aminek hatására megjelenik egy Bestie nevű karakter. Ezután az is kiderül, hogy a mesterséges intelligencia képes egy egyszerű beszélgetés lefolytatására a játékossal és innentől kezdve bárhova követi őt a játékban. KevinJNguy01 és Bestie együtt harcol ezután a mobokkal, megosztanak egymással minden földi jót és végül azzal zárják a napot, hogy elalszanak. Ez egy hihetetlen megoldásnak tűnik azok számára, akiknek a barátaik nincsenek a közelben, amikor bejelentkezik.

Egyesek szerint tényleg jó megoldás – kérdezték is a felhasználótól, hogy miként tudják beszerezni –, mások viszont inkább úgy érzik, hogy Bestie létrehozása kissé szomorú dolog, mivel és KevinJNguy01-nek inkább egy ölelésre lenne szüksége.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!