Cameron nem szeretné, ha a nézők az Avatar 2 hossza miatt siránkoznának

Cameron nem szeretné, ha a nézők az Avatar 2 hossza miatt siránkoznának

A mester helyretette a rajongók azon részét, akik nem szeretnek sokáig egy ültő helyükben élvezni egy alkotást.

James Cameron nagyszabású sci-fi mozifilmje 13 év után kap folytatást és ez gyakorlatilag a rajongók körében óriási izgalmat generált. A 2009-ben bemutatott első epizód, főleg a 3D-nek köszönhetően nem csak a nézőktől, de a kritikusoktól is impozáns visszajelzéseket kapott (Metacriticen például 7.5 pontot kapott az előbbi csoporttól, míg 83%-ban tetszett az utóbbiaknak), emellett majdnem 3 milliárd dollárt termelt a forgalmazónak. Nem csoda, hogy előbb-utóbb számítani lehetett a második epizódra is. Az Avatar első alkotása egyébként 162 percesre sikeredett, de úgy tűnik a Víz útja közel hasonló, ha nem hosszabb játékidővel rendelkezik majd.

Azonban nem biztos, hogy a legkiválóbb ötlet, ha egy film hossza a 3 órát súrolja, hiszen a moziknak nagyon nem mindegy hányszor tudják leadni egy nap az újdonságokat. A kíváncsi szemeknek viszont nem biztos, hogy ez ennyire fontos tényező-e, mivel az Avataron kívül a világ két másik legsikeresebb mozijának, az Avengers: Endgame és a Titanic játékideje is meghaladja a 3 órát. Mindezektől függetlenül mégis előfordult már, hogy a rajongók nem tetszésüket fejezték ki, ha egy alkotás túl sokáig odaszegezte őket a képernyő elé – például legutóbb a Batman és a Dűne miatt fordult ez elő. James Cameron sem hagyta ezt szó nélkül és már most igyekezett helyre tenni azokat, akik esetleg ezt sérelmeznék:

„Nem szeretném, ha az emberek a film hossza miatt picsognának, amikor képesek ledarálni egy ültő helyükben nyolcórányi tévésorozatot. Szinte látom magam előtt a kritikák erre vonatkozó részeit: 'A kínkeservesen hosszú háromórás film...' Mármint, hagyjatok már lógva! Láttam, ahogy a gyerekeim leültek a tévé elé, és zokszó nélkül végignéztek öt darab egyórás sorozatrészt. Megmondom, hogy milyen paradigmaváltásra van szükség: nem gáz, ha felállsz, és elmész pisilni.” - zárta gondolatait a rendező.

Nem árt talán azt sem tudni, hogy Cameron az 1984-es Terminátor - A halálosztó óta nem készített 2 óránál rövidebb filmet. Ráadásul, az is felmerült, hogy a következő részeket már nem ő rendezné, de ezt egyelőre még nem érdemes hivatalos információnak tekinteni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: screenrant.com

Kövess Minket!