LoL: Top 5 támogató a jelenlegi metában

Pont öt karakter tartozik bele az S+ Tierbe, avagy ők számítanak minden tekintetben a legjobbnak a mostani metában a supportok között.

Korábban megtekinthettétek azokat a középső ösvényes karaktereket, amelyek összesített statisztikák alapján a legjobban el tudták sajátítani a 12.12b LoL-patch metáját. Ezúttal a támogatók következnek, akik az egyik legfontosabb szerepkört töltik be a rangsorolt és profi mérkőzéseken egyaránt. Az alábbiakban a top 5 supportot találjátok meg, amelyek Platina feletti Solo/Duo Queue-ban a legjobban teljesítenek!

5. Janna - 52,83%-os győzelmi arány, 6,3%-os választási arány, 1,8%-os tiltási arány

Az egyik legjobb győzelmi aránnyal rendelkezik az időjós, aki a háttérből tudja kiszolgálni a csapattársakat. Főleg disengage-re lehet jól használni a kitjét, vagyis olyan hősök ellen, akik szeretnek kezdeményezesekkel csapatharcokat kirobbantani (Alistar, Blitzcrank, Nautilus, Leona). 

4. Blitzcrank - 50,70%-os győzelmi arány, 6,9%-os választási arány, 13,9%-os tiltási arány

Egyetlen húzással eldöntheti a meccseket, de már a csapatharcok előtt, a 2v2-kben is ki tud bontakozni immobilis lövészek és támogatók ellen. Jannába inkább ne válasszátok, de Yuumiba az egyik legjobbnak számít.

3. Renata Glasc - 52,39%-os győzelmi arány, 8,8%-os választási arány, 9,7%-os tiltási arány

Yuumi ellen kifejezetten jó, de más hősökbe is ajánlott választani a legújabb támogatót. Egyetlen mozdulattal meg tudja állítani az engage-eket (Q), képes megmenteni a kritikus HP-n lévő hősöket (W), valamint egy hatalmas tömegirányítási képességgel felruházott ultival rendelkezik, ami bár lassú, a csapatharcok hevében nehéz kitérni előle.

2. Yuumi - 50,13%-os győzelmi arány, 13,4%-os győzelmi arány, 36,4%-os tiltási arány

A legerősebb enchanter, akit Twitchcsel, Zerivel és Ezreallel remekül lehet kombózni. Egyszerűnek tűnik a játékmenete, de érdemes megnézni, hogy például a Cloud9 supportja, Zven mit tudott kihozni a karakterből.

1. Senna - 51,67%-os győzelmi arány, 14,6%-os választási arány, 28,9%-os tiltási arány

Az éhező Sennákkal egyelőre nem lehet mit kezdeni, Tahm Kench és Nautilus oldalán abszolút ki tudnak teljesedni. A profi mezőnyben és a rangsorolt meccseken az a legegyszerűbb, ha inkább megszabadultok tőle.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Tank vagy enchanter támogatókat kedveled inkább?

Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.