Taika Waititi Jar Jar Binks-filmmel riogatja a Star Wars-rajongókat

A rendező nemrég egy interjúban beszélt a messzi-messzi galaxisban játszódó projektjéről. 

Az új-zélandi születésű Taika Waititi a Thor: Ragnarökkel robbant be igazán Hollywoodba, ezt követően pedig lehetősége volt elkészíteni a Jojo Rabbit című szatirikus remekművet, amivel tovább növelte ázsióját. A rendező legújabb projektje a napokban debütáló Thor: Szerelem és mennydörgés lesz, melynek spoiler mentes kritikáját az alábbi cikkben éritek el.

A szakember egyébként annyira közkedvelt lett a Disneynél, hogy a híresztelések alapján rábíztak egy Star Wars filmet is. A forgatókönyv munkálatai jelenleg is zajlanak és Waititi nemrég a Rolling Stone magazinban adott egy interjút, ahol rátértek a témára és a rendező úgy nyilatkozott, hogy el akar határolódni a Skywalkerektől. 

„Tudod, nem akarok valami olyasmivel foglalkozni, ami ennyire becses a rajongók számára. Ezen kívül pedig úgy érzem, túl sokat kellene kutatnom, amire meg egyáltalán nincs időm. Nézd, több ezer könyvet írtak már a karakterekről és a Star Wars univerzumról és nem tudnám feldolgozni őket. Szóval nem mondhatom magabiztosan, hogy képes lennék valami olyasmit csinálni, ami nagyon közel áll az eddig látottakhoz. Mindemellett nem ígérem, hogy hogy nem fogom ezt csinálni, csak azt mondhatom, hogy könnyebb lenne, ha nem kellene ezt tenném. Szeretnél megnézni egyébként egy Jar Jar Binks filmet? "

A riporter kisebb meglepetésre igennel válaszolt és úgy folytatta a kérdezősködést, hogy ha Waititi ennyire el szeretne határolódni az általunk eddig ismert Star Warstól, akkor inkább miért nem csinál egy új sci-fi filmet? 

Tudod mit, valószínűleg igaza van annak, aki így látja. Most, hogy jobban belegondolok, ha elveszel mindent a Star Wars védjegyeiből, az már nem feltétlenül Star Wars."

Akárhogy is legyen, szerintünk jó kezekben van a projekt, csak győzzük kivárni, amíg megjelenik. Waititi tényleg nagyon elfoglalt mostanában és ha tippelnünk kéne, a film csak 3-4 év múlva kerülhet a mozikba, de legalább már kicsit elvonatkoztathatunk majd a Skywalkerektől. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!