Teamfight Tactics metajelentés - Dragonlands kompozíciók

Teamfight Tactics metajelentés - Dragonlands kompozíciók

Akkor irány a ranked!

Már egy hónapja annak, hogy a Dragonlands landolt a kliensbe és elindult a Teamfight Tactics legújabb szezonja. Az új szettben új szinergiák, új figurák és persze egy teljesen új élmény is érkezett. Azóta persze a legjobbak már kiütötték a Challanger szintet és mindenkinek volt ideje, hogy eljusson oda, ahova szeretne. Közben pedig a meta nagyjából stabilizálódott is. Megvannak a legjobb kompozíciók, a legjobb tárgy és persze tárgykombinációk, a legjobb figurák és már azt is tudjuk melyik Agmentet érdemes kikapni és miket kell kerülni. Az egyszer tuti, egy hónap alatt sokat változtak a dolgok.

Whisper Sy'Fen

Sy'Fen ebben a pillanatban az egyik legjobb sárkány. A Bruiser volta miatt alapból jól bírja az ütéseket és azzal, hogy rámegy a BT minden egyes harapás után kb. maxra rántja az életerejét. Pyke és Qiyana tökéletes kiegészítője a sárkányunknak, hiszen a harc elején átugranak a a tankok felett és egyből a hátsó sorokat kezdik terrorizálni. A Whispers miatt az ellenfél folyamatosan kapja az Armor és MR shredet, ami a hatos szinergiánál már nagyon sokat jelent a stackek miatt. 

Guild Xayah

Ez a kompozíció a tökéletes példája annak, amit a tervezők ki akartak hozni a Guild figurákból. Mindenből van benne egy kicsi. Egy kis Tempest, egy kis Swiftshot, egy kis Cavalier és még sorolhatnánk egy ideig. Viszont az egyik legfontosabb érték a támadási sebesség, hogy Xayah minél gyorsabban egy igazi motollává változzon. Ehhez persze kell a Guinsoo és a GS, illetve védelemnek ott van az öreg BT. Ezt az egészet megint kiegészíti az Assa filler, de most Pyke helyett Talon kapja a figyelmet, leginkább a Guild bónusz miatt.

6 Jade

Nem kellett sok idő, hogy a legjobbak között ismét egy sárkányt találjunk. A kompozíció Shi Oh Yu köré épül, mint carry az első sorban. Viszont, mivel az első sorban kezdi ütni az ellenfél tankjait, ezért szinte kötelező rá a GS. Nyilván kell egy erős tank is csapatba, ezt a szerepet pedig szerencsére Neeko veszi magára. Kedvenc alakváltónk felkapja a mellette lévő sárkány támadó statjait és mivel oda erős AD tárgyakat pakolunk, Neeko is szintén megkapja a szteroidot. Ezen kívül gyógyítás csökkentésnek ott van rajta a Morello és már csak tank tárgyak kellenek és figura legyen az, aki el tud menni mellette.

Blue Swiftshots

A Varus Carry már az első napokon is elég jót ment, de azóta sikerült minden részét a végletekig finomhangolni. Illaoi és Ornn miatt az első sorokban ott van a tankosság és persze a CC is. A négy Swifshot és Twitch miatt az Attack Speed az egekben van. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor az Astral miatt még az aranyháztartás is relatíve elég jó. 

Olaf Reroll

Sárkány ellen Sárkányfű. Ezt már Süsü is tudta és most persze ez az új szettben is ott van a Scalescorn figurák miatt. Az egész kompozíció aköré épül, hogy sikeresen orgyilkost csináljunk Olafból. Ez persze a Dragon's Treasure fázis miatt nem is olyan bonyolult, addig meg igazából még az se baj, ha nincs meg a spatula. Hiszen így a kis viking begyűjtheti a hét stacket, ami a hősi halálból jön. A Slow Roll volta miatt a kompozíció hetesen ki akarja maxolni Olafot és Dianát. Ha sikerül tökéletesen felszerelni a két figurát, akkor kevés dolog van, ami megállítja őket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!