Az igazi OCD-simogató játék - PowerWash Simulator teszt

Az igazi OCD-simogató játék - PowerWash Simulator teszt

Különleges igényt elégít ki ez a mondhatni terápiás játék!

Nem egyszerű eldönteni, hogy a készítők fejében mi zajlott le, amikor megálmodták és lefejlesztették a PowerWash Simulatort, vagyis azt a játékot, amiben egy magasnyomású mosó vállalkozást építhetünk fel. Piszkosabbnál piszkosabb épületeket, járműveket, parkokat, játszótereket, vagy akár magát a marsjárót tisztíthatjuk meg a játék során. Azért mondom, hogy nehéz eldönteni, mert ez a játék tulajdonképpen tényleg tud élvezetes lenni. Megszokhattuk már, hogy a szimulátorjátékokból sok olyan kerül piacra, amiket még a készítőik sem gondoltak komolyan, gondoljunk csak például az I Am Jesus Christre, ami egy Jézus szimulátor.

A PowerWash Simulatorral az a helyzet, hogy még ha poénnak is indult, tényleg ki tud elégíteni egy igényt. Jó érzéssel tölt el téged is, ahogy valaki egy koszos autót, vagy rendkívül mocskos szőnyeget egy Youtube-videóban alaposan megtisztít? Szereted látni, ahogy lejön a kosz, és ott van a látványos átmenet a fényesre mosott és a még érintetlen dzsuvás rész között? Na, akkor ez a játék nekedvaló! Ha elvisszük kicsit szleng irányba is a dolgot, akkor egy igazi OCD-simogató játékról van szó. (Az OCD egy valódi és akár súlyos mentális betegséget takar, a hétköznapokban viszont az OCD-t, mint kifejezést egyre többször használják a szépérzék, a tökéletesség iránti vágy alternatív megnevezéseként is, tesztünk során is így kell értelmezni. - a szerk.)

De mit nyújt pontosan ez a játék?

A koncepció rém egyszerű, moss tisztára mindent, ami piszkos, ehhez pedig különféle eszközök állnak rendelkezésre. A fegyverünk egy nagynyomású mosó, hozzá pedig különféle fejeket kapunk, amik eltérő méretű és nyomású sugarat lövelnek ki. Tisztítószerekkel is feldobhatjuk a készletünket, illetve magából a mosóból is egyre jobbakat vásárolhatunk meg, ahogy haladunk előre.

Szükség is van az upgrade-re, no meg a multiplayer opciót is jó kihasználni, ha van kivel, egy-egy munka ugyanis igencsak időigényes és aprólékos tud lenni. Ezt a játszóteret egyedül például több mint egy óráig tartott letakarítani.

Az ilyen nagy horderejű munkákból pedig csak egyre több van, ahogy megyünk előre. A tűzoltóállomás és a gördszkapark is egy hasonló időt igénylő megbízás lehet.

Jól átgondolt megoldások

Ám de, annak ellenére, hogy a játék tényleg első ránézésre mit képvisel, egyes aspektusait jól átgondolták a fejlesztők, amik nagyban segítik a munkát. A TAB-ot lenyomva például a még koszos részek elkezdenek narancssárgán világítani, így a rejtőzködő foltokat sokkal könnyebb megtalálni.

A leghatékonyabb takarítást egyértelműen úgy érhetjük el, hogy az egeret gyorsan mozgatjuk jobbra-balra, vagy fel-le, viszont rögzített kamerával ez nagyon hamar hányingerhez vezet, viszont erre is van egy alternatíva. A C-gomb megnyomásával a kamera elválik mesteremberünk kezétől és csak a karját mozgatva moshatjuk a falakat.

Aki kihívásokra vágyik, annak is szolgál alternatívával a PowerWash Simulator, ugyanis van challenge-mód, amiben vagy a lehető legrövidebb idő alatt, vagy a lehető legkevesebb víz felhasználásával kell megoldanunk a takarítást. Összességében a PowerWash Simulator, bár könnyen tűnhet mémjátéknak, találtak egy aspektust a takarítás, tisztítás örömérzetén keresztül, mellyel még működhet is a dolog. Kíváló terápiás játék, 20 euróért egy hosszú nap végén komolyan kikapcsolódást nyújthat az arra fogékony játékosok számára.

Oh, és persze ne feledjük, bármit rajzolhatsz a munkaterületre! ;)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!