Hátborzongató előzetest kapott a Sárkányok háza

Hátborzongató előzetest kapott a Sárkányok háza

A Trónok harca spin-off sorozata augusztus végén érkezik a HBO Maxra. 

A forró nyári napok csak úgy suhannak, így közeledik a Trónok harca spin-offjának számító Sárkányok háza augusztus 21-én esedékes premierje is. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a sorozat mögött álló marketingesek ledöntenek egy hordó kávét és csak úgy ontják az információkat a rajongók számára, legyen szó előzetesekről, háttérinfókról, vagy egyéb érdekességekről. Picit azt érzem, hogy a készítők igyekeznek jóvá tenni a nagy elődök hibáit, ezért például a legendás Vastrón is úgy néz majd ki, mint a könyvekben, amire maga a véres kezű és a széria folytatásának írását igencsak ellustuló George R.R. Martin is rábólintott. 

A Sárkányok házáról egyébként rikít, hogy jó drága volt és minden egyes képkockáról érződik az elégetett dollárok jellegzetes, mámorító illata. A fent is említett reklámszakemberek a minap úgy lehettek vele, hogy erre ideje lenne újra emlékeztetni a rajongókat, ezért kiraktak egy nagyobb, hosszabb, vágatlan előzetest a sorozathoz, amitől szépen szólva is leesett az állam.

Oké, kicsit fan vagyok és mindig emlékeztetnem kell magam arra, hogy ne legyenek nagyok az elvárásaim, de könyörgöm, az alábbi kedvcsináló csak úgy árasztja magából a Trónok harca hangulatot. Eddig nem vártam különösebben az alkotást, most viszont alig bírom megállni, hogy a hajnalok hajnalának ellenére se essek neki ledarálni az eredeti szériát az elejétől, vagy ne vessem bele magam Martin úr csodásan megkomponált olvasmányába. Nem is húzom inkább tovább a szót, ámuljatok ti is!

Akik nem tudnák hirtelen, miről is szól majd a Sárkányok háza, most röviden végig megyünk azon, mire is számíthatunk. Adott ugye Westeros és a hét királyság, amit Aegon hódítása után 100 évvel Viserys Targaryen, első ezen a néven ural. A király azonban az időszámítás szerinti 130-as évekhez közeledve egyre betegesebb lett és halála után a trónért legidősebb lánya Rhaenyra, illetve annak féltestvére, II Aegon ment ölre egymással. Az eseményt a Sárkányon tánca néven emlegetik a kontinensen és a viaskodó monarchiák nem csak kisebb házakat, hanem vérengző sárkányokat is csatasorba küldtek. Nem spoilerezném tovább a dolgot, viszont senki se számítson olyan befejezésre, ahol minden szipi szuper lesz, hullanak ugyanis a fejek és városok égnek majd hamuvá a bestiák által. A recept tehát izgalmas sorozatot ígér, csak ne engedjék a forgatókönyv közelébe D. B. Weisst és David Benioffot, ők már egyszer harcoltak, vesztettek, most inkább pihenjenek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!