George R.R. Martin is jóváhagyta a Sárkányok háza vastrónjának új kinézetét

George R.R. Martin is jóváhagyta a Sárkányok háza vastrónjának új kinézetét

A készítők 2500 kard felhasználásával készítették el a könyvhű változatot a sorozathoz. 

A Trónok harca csúfos befejezése után a gyanútlan rajongók úgy hihették, hogy el kell búcsúzniuk Westerostól, azonban a HBO nem szeretné elengedni a fejős tehenet és titokban elkezdték fejleszteni a Havas Jon sorozatot, továbbá a hamarosan érkező, Sárkányok háza címre keresztelt előzményszériát. Utóbbi alkotás a Targaryen-dinasztia vészterhes idejét meséli el a Sárkányok tánca néven elhíresült belviszály során és a történet több száz évvel az öt király háborúja előtt játszódik. 

A Sárkányok házában egyébként olyan helyszínekre is visszatérünk majd, mint Sárkánykő vagy Királyvár, ráadásul a széria gerincét adó Vastrónt is központi szerephez jut, mondjuk kissé megújult formában. Ha emlékeztek még, az eredeti sorozatot sok kritika érte amiatt, hogy a korlátlan hatalom jelképe nem feltétlenül úgy néz ki, mint a könyvekben. A széria alkotói az egyik epizódban gyakoroltak egy kis önreflekciót is, amikor Kisujj megjegyzi, hogy a legenda ellenére a trón alig 200 kardból készült. Szerencsére a spin-off készítői már nem követik el elődjeik hibáját és egy nagyobb, több mint 2500 kardból álló trónust emeltek, amire George R.R. Martin is áldását adta. 

„Szó szerint kerítést kellett köré húznunk, amikor először megépítettük. Néhány kard igazi és a trón legalább olyan veszélyes, mint ahogy a könyvekben le van írva." – nyilatkozta Miguel Sapichnik showrunner.

Érdekesség, hogy az Entertainment Weekly magazinban nemrég megjelent interjú szerint az új Vastrón megalkotásához olyan ikonikus franchise-okból vettek át pengéket, mint például a Warcraft, vagy a Netflix sikerszériájának számító The Witcher. Mindemellett a stáb úgy akadályozta meg a balesetet a felvételek szünetében, hogy a kardok hegyére zöld teniszlabdákat tettek, hogy felhívják a figyelmet a veszélyes díszletre. Habár abszolút értékelem az alkotók munkáját, még így is nagyon messze vannak Martin eredeti víziójától, amit legjobban Marc Simonetti grafikus tudott megvalósítani az alábbiakban megtekinthető koncepciós rajzon. 

Ti várjátok már egyébként a Sárkányok házát? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!