Figyelmeztet a Valve: Ezt a hőséget már a Steam Deck sem bírja

Figyelmeztet a Valve: Ezt a hőséget már a Steam Deck sem bírja

Sokan panaszkodtak hasonló problémára, így tisztázta ezeket a gyártó.

Az utóbbi években nem ritka hazánkban, hogy nyáron a hőmérő olykor akár 35-40 fokos hőmérsékletet is mutat, olykor akár több, egymást követő napon is. Ha ráadásul rendelkezel Steam Deckkel (mely az eladási listákat is vezette közvetlen a megjelenése után), és tapasztaltál az utóbbi időben olyan problémát, hogy lassabban működik az eszközöd, úgy a probléma nem csak nálad jelentkezett: a Valve kézikonzolja ugyanis lassabban működik magas hőmérsékleten.

Több európai országban is dőlnek meg a melegrekordok és / vagy hőségriadót rendeltek el, ezt pedig a Valve sem hagyta figyelmen kívül, akik az alkalmat megragadva igyekeztek emlékeztetni a felhasználókat az eszköz bizonyos tulajdonságaira. A Steam Deckek ugyanis „0 és 35 Celsius-fok közötti" hőmérsékleten működik megfelelően, és az egyedik AMD Zen 2 APU-ja pedig 100 fokig hatékony. Ha viszont a belső hőmérséklet eléri a 105 fokot, automatikusan lekapcsol, amely a Valve indoklása szerint azért lett így kialakítva, hogy „az eszköz megvédje saját magát és téged is a sérülésektől". Ennek esélye viszont attól függ, hogy egyrészt milyen az időjárás azon a helyen, ahol élsz, illetve mennyire használod ki az eszközt.

Így egészen addig, míg nem hűl le tartósan a hőmérséklet (legkésőbb ősszel), a legjobb amit tehetsz, hogy közvetlen napfény ne érje a Steam Decket, ha ez lehetséges, ha pedig nem találsz semmi jó játékot, mellyel el tudnád ütni az időt, érdemes egy pillantást vetni az alábbi toplistára további ihletekért:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te beszereztél már magadnak egy Steam Decket?