Megreformálhatja a VR-játékokat ez az új kontroller

Megreformálhatja a VR-játékokat ez az új kontroller

Szépen és elegánsan néz ki a kontroller, amely viszont egyelőre még csak a tervezőasztalon létezik.

Egyre jobban válik népszerűbbé a VR-gaming, amelynek megjelenésekor többen gondolták még úgy, hogy több problémát okoz a beüzemelése, mint amennyi játékélményben része van a játékosnak, az utóbbi évek viszont bizonyították, hogy van bőven potenciál a videójátékos ipar ezen ágában: a Pimax fejszettje például már 8k felbontás mellett 120Hz-es képfrissítésre is képes, valamint az Oculus Quest 2-vel már hordozhatóvá is váltak a készülékek.

A lélegzetelállító grafika és a virtuális valóság pedig csak egy része az egésznek, ugyanis egyre több olyan kiegészítő is piacra kerül már, amellyel még inkább valódibbnak tűnik a virtuális világ. Lehet már kapni a boltokban kifejezetten a fejszettekhez készített kesztyűket, ruhákat, amelyekkel saját testünkön is érezhetjük, ha a virtuális énünkkel történik valami (például meglőnek minket egy lövöldözős játékban). Utóbbi példánknál pedig meg is maradnánk, ugyanis a Tom Man Design egy sokkal praktikusabb ötlettel állt elő, mely az FPS-ek kedvelőinek lehet hasznos: egy olyan kontrollert dobnának ugyanis piacra, amely egy fegyverre hasonlít leginkább, valamint viselkedésében is hasonlóan működne, például éreznénk, hogy visszarúg, ha lőnénk vele.

(kép forrása)

Maga a kontroller inkább egy, a sci-fikben látott pisztolyra hasonlít, a gombok kialakítását pedig a PlayStation 5-kontrollerek ihlették. A kontroller tudná követni ujjaink mozgását is, így a játékban is ugyanúgy jelenne meg, ha például csak célra tartanánk, vagy akár ujjunkat a ravaszra is helyeztük.

Hogy végül valóban elkészül-e ez a fajta kontroller, nem tudni. A hivatalos weboldalon ugyanis egy 2021-es dátum szerepel, ennél többet azonban nem osztottak már meg róla. Kíváncsian várjuk, hogy végül mi lesz a sorsa és egyszer tényleg elkészül-e a jövőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál VR-játékokkal játszani?