Project Stryker: Több mint 7 milliárd forintot költött a Riot egyetlen központra

Project Stryker: Több mint 7 milliárd forintot költött a Riot egyetlen központra

Régen nightclubként működött, ma már a Riot Games egyik európai főhadiszállása.

A globális e-sportközvetítések világában az egyik, ha nem a legfontosabb szerepet a Riot Games tölti be. A League of Legends, VALORANT, Wild Rift, Teamfight Tactics és Legends of Runeterra kiadója és fejlesztője a Project Stryker-program keretében felhúzta az első központját abból a háromból, amelyeket a következő időszakra beterveztek. A helyszín Írország, azon belül is Dublin-megye. Korábban éjszakai klubként működött a Wright Venue, azonban 2019-ben végleg bezárt. A 6000 négyzetméteres létesítményben összesen hat különálló irányítószoba található, így egyszerre hat különböző élő eseményt képesek sugározni a világ bármely pontjáról, a világ bármely pontjára.

Így is be lehet fektetni 7,5 milliárd forintot

A Riot Games a maximalizmusra törekedett, ezért nem sajnáltak 18,5 millió eurót arra, hogy a Project Stryker swordsi komplexumát felépítsék gyakorlatilag a nulláról. Összesen 120 új munkahelyre keres embert most a Riot, ha szeretnél jelentkezni, akkor a kiadó hivatalos oldalán érdemes körbenézned. John Needham, a Riot Games e-sportokért felelős ágának igazgatója elárulta, hogy három éve dolgoztak a Stryker-projekten, amelynek európai főhadiszállása véleménye szerint a lehető legjobb helyre került. Kifejezetten erről a lokációról a League of Legends, VALORANT és Wild Rift versenyjátékokhoz kapcsolódó régiós és globális eseményeket közvetítik majd hamarosan. A műsorgyártás módszere viszonylag egyszerűen leírható. A világ bármely pontjáról beérkezik egy adáskép a dublini RBC-be (remote broadcast centre), ahol a nyers képből elkészül a streamre kilőhető formátum, amelyet akár több nyelvre is azonnal le tudnak fordítani.

Kíváncsian és érdeklődve várhatja minden Riot-rajongó, hogy a jövőben mennyire változnak majd meg a legnézettebb e-sporközvetítések a Project Strykernek köszönhetően.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik a kedvenc Riot-játékod?