LoL: Rekordszámú LEC-csapatot küldhet ismét Európa a Worldsre!

LoL: Rekordszámú LEC-csapatot küldhet ismét Európa a Worldsre!

A Riot Games döntését egész Európa ünnepelheti.

2022-ben sem tudta lebonyolítani a Riot Games úgy a világbajnokságot, ahogy azt eredetileg a szabálykönyvben lefektették. Az orosz-ukrán konfliktus miatt a CIS-régió küzdelmeit február óta nem bonyolítják le, az LCL 2022-es tavaszi szezonját felfüggesztették a 4. forduló után, a nyárit el sem kezdték. Ebből adódóan megüresedett egy hely a Worlds 24 csapatos mezőnyében, amelyről tegnap döntött hivatalosan a League of Legends fejlesztője és kiadója. Minden LEC-rajongó legnagyobb örömére az európai topliga delegálhat egy 4. együttest a világversenyre, ami egy hatalmas dolog, ugyanis egyetlen egyszer, még 2020-ban lehetett korábban ennyi LEC/EU LCS-együttesnek szurkolni a LoL-vb-ken.

Felértékelődik az LEC-alapszakasz a Riot-döntése értelmében

Mivel az LEC egy különleges rájátszási szisztémát követ, ezért a tavaszi és a nyári alapszakasz győztese legrosszabb esetben is a negyedik helyen végez a kieséses szakaszban. Ez azt jelenti, hogy amelyik csapat a tabella élén végez 2022-es LEC Summer Splitben az garantáltan ott lesz a Worlds Play-Injében. Mivel bajnoki pontok alapján dől el a végső sorrendje az rájátszást érő helyezéseknek, ezért érdemes lesz számolgatni majd az utolsó hetekben. A plusz egy spot természetesen azt jelenti, hogy Vizicsacsinak és az Astralisnak egy újabb lehetőség hullott ezzel az ölébe, hogy ott legyenek az év legnagyobb LoL-tornáján.

Miért kapta az LEC az LCL-től elvett helyet?

A korábbi években elért remek nemzetközi eredmények miatt hozta meg azt a döntést végül a Riot Games, hogy megérdemli Európa, hogy újra négy csapattal vegyen részt a Worldsön. De melyek voltak ezek a kiemelkedő sikerek?

  • 2022-ben G2 Esports 3-4. hely az MSI-on
  • 2021-ben MAD Lions 5-8. hely a Worldsön
  • 2021-ben MAD Lions 3-4. hely a Worldsön
  • 2020-ban G2 Esports 3-4. hely a Worldsön

Nem sokkal maradnak el az LCS-csapatok sem a világversenyeken az LEC-kluboktól, de a Riot mégis Európát jutalmazta meg. A 2022-es League of Legends-világbajnokság 2022. szeptember 29-én startol, természetesen magyar nyelvű közvetítésen élvezheted az év legrangosabb bajnokságának minden pillanatát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik LEC-csapat jut ki biztosan a Worldsre, avagy melyik csapat nyeri az alapszakaszt?

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.