LoL: 7 éves a Fnatic megdönthetetlennek tűnő rekordja

LoL: 7 éves a Fnatic megdönthetetlennek tűnő rekordja

Egészen a rájátszásig kellett arra várni, hogy egyáltalán pályát veszítsen a legendás csapat.

A profi európai League of Legends kisebb gödörbe került az elmúlt hetekben, ugyanis az LEC 2022-es nyári szezonjában nem tudják azt az átütő erőt mutatni, amelyet még az MSI-on a G2 Esportstól láthattatok. A Rogue és a MAD Lions vezeti ugyan a ligát, de jelenleg nehéz azt hinni, hogy ez a két csapat felveheti a versenyt majd a Worldsön a Victory Five-val (LPL), a T1-nal (LCK), a Gen.G-vel (LCK) vagy akár a DRX-szel (LCK). Nem volt azonban ez mindig így. 2011-ben még ázsiai csapatok nélkül, de felülhetett egy európai klub a világbajnokság trónjára, amely a kontinens egyetlen Worlds-győzelme azóta is. A Fnatic azonban nem csak ezzel a fantasztikus eredménnyel írta be magát a LoL-történelmébe, hanem a 2015 nyarára összerakott keretével is, amely 18-0-t repesztett az alapszakaszban.

A 18-0, az EU LCS/LEC valaha volt legnagyobb veretlenségi sorozata

Már 2014-ben jól kivehető volt, hogy a sOAZ-Rekkles-Yell0wStaR tengellyel komolyan kell számolni a következő szezonokban. A svéd ADC, aki azóta a valaha volt egyik legnagyobb nyugati lövésszé nőtte ki magát, újoncként meglepte egész Európát, amely odavezetett, hogy az első "szupercsapat-projekt" létrejöhetett. Az Alliance 2015 tavaszán egy rebrandingen esett át, így alakulhatott meg a hírhedt Elements első ötöse, amely egy gigantikus bukásként értékelhető utólag. Wickd, Shook, Froggen és Nyph, a négy címvédő mellé leigazolták Rekklest (Fnatic), Európa legnagyobb reménységét, a csiszolatlan gyémántot. Az eredmények azonban annyira nem jöttek, hogy Wickdet kénytelenek voltak lecserélni szezon közben kev1nre (előtte Millenium), Nyph helyére meg odaültették Krepót (előtte Evil Geniuses). Végül a sztárokkal teli klub egy nem túl acélos 7. helyet zárt, amely csalódás után Rekkles visszatért a Fnatichoz, ahol végre ki tudott teljesedni.

Két koreai importtal (Huni és Reignover), egy dörzsölt veteránnal (Yell0wStaR), valamint két tehetséges fiatallal (Febiven és Rekkles) kezdte meg a 2015-ös nyári alapszakaszt a Fnatic. A győzelmek egyre záporoztak, egyetlen kérdés maradt igazából, hogy lesz-e olyan együttes, amelyik elcsaklizik egy W-t a sikerre éhes idézők elől. Végül a rájátszás döntőjében jött el ez a pillanat, ahol az Origen (Soaz, Amazing, xPeke, Niels, Mithy) két pályát is elhozott, de a Silver Scrapes után nem bírtak a rekorderrel. 

A 18-0 után hatalmas elvárásokkal indultak neki a Worldsnek Rekklesék, azonban a világversenyen már ázsiai ellenfelek is vártak rájuk. Az EDG-t simán 3-0-val hazaküldték, de a KOO Tigers (Smeb, Hojin, Kuro, PraY, GorillA) megállította Európa egyik legnagyobb reménységét. Érdekesség, hogy a nyári alapszakaszban 12-6-ig jutó Origen szintén az elődöntőben vérzett el a világbajnokságon, ők a későbbi győztes SK Telecom T1 ellen nem tudtak még mapot sem hozni. A Fnatic 2016 tavaszára teljesen átalakult, csak Febiven és Rekkles maradt a csapatnál, melléjük érkezett Gamsu, Spirit, Noxiak és Klaj. Ezzel a kerettel a rájátszásban megszerezték ugyan a harmadik helyett, de ennél több már nem volt bennük.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted lesz olyan európai csapat a következő két évben, amelyik veretlenül zárhat egy alapszakaszt?

League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.