Guillermo del Toro jóval parább Pinokkió-filmet készít, mint a Disney

Guillermo del Toro jóval parább Pinokkió-filmet készít, mint a Disney

A legendás rendező stop-motion technikával készült alkotása decemberben érkezik a Netflix kínálatába. 

Néhány éve a Disneynél úgy határoztak, hogy legsikeresebb egész estés animációs alkotásaikat élőszereplős mozifilmekként adaptálják, ennek köszönhetjük például Jon Favreau Oroszlánkirályát, a Covid által bukásra ítélt Mulant, vagy Guy Ritchie egész okés Aladdinját, melyben Will Smith olyan kék volt, mint még soha. Habár a művek nem feltétlenül nyerték el a közönség tetszését, a legtöbb rendesen behozta a gyártás költségét, ezért a stúdió temérdek új projektet jelentett be, köztük az élőszereplős Pinokkiót, Tom Hanks főszereplésével. 

Annak tekintetében 2022. mindenféleképpen érdekes év lesz, hogy nem csak a Disney, de a Netflix is dolgozik az életre kelt fabábú történetén. A streaming platform filmjét nem kisebb személy, mint az egyedi stílusáról híres Guillermo del Toro rendezi, aki stop-motion technikával valósította meg saját változatát. A nemrég közétett magyar nyelvű előzetes alapján egy rendkívül más hangvételű alkotásra számíthatunk, ami ráadásul jóval parább lesz, mint a Disney verzió. 

A projekt egyébként hemzseg a sztároktól, Ewan McGregor hangján szólal meg például Sebastian J. Cricket, a Trónok harca Walder Freye, vagyis David Bradley orgánuma kelti életre Geppetto mestert, Tilda Swinton pedig a varázslatos Kék tündért játssza el, de kisebb szerepekben feltűnik majd Ron Perlman, Cate Blanchett, illetve John Turturro is. A film előreláthatólag decemberben debütál a Netflixen, ti megnézitek majd? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!