30 éves idén a Mortal Kombat, de Ed Boon megint trollkodik a közösséggel

30 éves idén a Mortal Kombat, de Ed Boon megint trollkodik a közösséggel

Hihetetlen izgalomban tartja ez a játék a rajongókat, főleg, hogy valószínűleg csak húzza az agyát mindenkinek Ed Boon a mostani tweetjével.

A hétvégén megrendezik az EVO 2022 versenyét, amit nagyjából úgy jellemezhetnénk, mint a virtuális bunyós játékok olimpiáját. Minden esztendőben a kiválasztott játékokból összegyűlnek a legjobbak – itt most hatalmas, több ezres nevező számra kell gondolni – és eldöntik, hogy az egyes címekben kik az adott év bajnokai. Van néhány visszatérő játék a felhozatalban, ilyen a Street Fighter, Tekken, King of Fighters széria és ide vehetjük a Mortal Kombat franchise-ot is.

A PlayStation Blog oldalán feltűnt egy poszt, miszerint nem csak a bunyó kapja a főszerepet ezen a rendezvényen, hanem néhány kiadó és fejlesztő is kint lesz a helyszínen, hogy megosszák az aktuális újdonságaikat a rajongókkal. Többek között a Arc System Works, Warner Bros. Games (hozzájuk tartozik a NetherRealm Studios is), Capcom, SNK és a Bandai Namco Entertainment is tiszteletét teszi a hétvégi tornán. Azonban hiába a nagy nevek, a legtöbben mégis a NetherRealm Studiosra vártak, miután idén ünnepli a Mortal Kombat sorozat a 30. születésnapját. A 2011-es Mortal Kombat rebootot követően ráadásul minden második évben kiadtak egy új játékot, így egymást követték az MK és az Injustice címek. Ez így ment egészen 2019-ig, de mióta megszűnt az MK11 támogatása nem igazán lehet semmit hallani a stúdió háza tájáról. A legtöbben arra gondolnak, hogy azért nem mutatták már be tavaly sem az Injustice harmadik részét, mert egyrészt nem is az készül, másrészt Ed Boonék a 30. születésnapra fókuszálnak. Viszont továbbra is csend honol és egyelőre semmiféle információt nem osztottak meg, hogy mire is lehet számítani 2022-ben Mortal Kombat terén.

Ráadásul most egy újabb tweet borzolta a kedélyeket, hiszen Ed Boon, a játék atyja egy rajongói kérdésre negatív választ adott:

Egy korábbi posztban valaki azt kérdezte tőle, hogy kint lesz csomó cég, nagyobbnál-nagyobb nevek, de lesz-e bármilyen bejelentés a Mortal Kombat 12 kapcsán? Amire Boon csak annyit mondott, hogy nem lesz semmilyen bejelentés MK fronton. Többen úgy saccolnak, hogy ez mind csak terelés és a szokásos Boon féle trollkodás, mivel a sorozat első része 1992. október 8-án indult világhódító útjára, ezért 2022-ben is erre a napra várják a meglepetést.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!