Nem hiszed el mennyi bevételt termel többek között a FIFA az EA-nek!

Nem hiszed el mennyi bevételt termel többek között a FIFA az EA-nek!

Nagyon megéri az Electronic Artsnak fenntartani az élő szolgáltatásait.

Jó most EA-nek lenni. Az Electronic Arts megosztotta a 2023-as pénzügyi év első negyedévének eredményeit, és a live service-játékoknak köszönhetően erős számokat produkált a cég. Az elmúlt 12 hónap alatt az EA 7,4 milliárd dollár nettó bevételre tett szert, aminek több mint 70 százaléka, azaz mintegy 5,4 milliárd dollár az élő szolgáltatásokból származott. Ez 20 százalékos ugrás a korábbiakhoz képest.

Ezek közül a FIFA volt a legjobban teljesítő, a FIFA Mobile konkrétan negyedéves rekordot döntött. De a vállalat azt is elmondta, hogy az Apex Legends Mobile is minden várakozást felülmúlt. Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója közleményében azt mondta, hogy „a munkatársaink továbbra is arra összpontosítanak, amihez a legjobban értenek - csodálatos élmények létrehozására, amelyek új generációkat inspirálnak a játékra, annak nézésére, az alkotásra, a kiteljesedésre és a kapcsolatteremtésre".

Chris Suh pénzügyi igazgató bemutatta az erős negyedévet. „A FIFA-franchise és az F1 sikeres bevezetése nagyot lendített a teljesítményünkön, és újabb, a várakozásokat meghaladó negyedévet produkáltunk" - mondta. 

Az élő szolgáltatásos játékok növekvő sikere ellenére az EA továbbra is törekszik az egyjátékos tartalmak gyártására. A negyedéves eredménybeszámoló során a vezetőség megerősítette, hogy a solo címek továbbra is fontosak a kiadó számára. Az elmúlt negyedév során az EA játékosbázisa is új magasságokba emelkedett, közel 600 millió aktív fiókkal. A FIFA Ultimate Team közössége is közel 40 százalékkal nőtt a napi és heti átlagos játékosok számát tekintve. Így nem meglepő, hogy rengeteg figyelmet szentelnek ennek a játékmódnak. Ugyan sok kritikát kap a mikrotranzakciók és a lootboxok miatt, de pénzügyi szempontból óriási siker, így valószínű, hogy továbbra is kiemelt projekt marad.

Te játszol az Ultimate Teammel?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!