Nem merték bevállalni a Bosszúállók 4 eredeti befejezését, olyan kegyetlen volt

Nem merték bevállalni a Bosszúállók 4 eredeti befejezését, olyan kegyetlen volt

Kevin Feige első ötlete alapján jóval durvábban zárult volna a film, ezért végül jócskán finomítani kellett rajta.

Az alapfelállás végül az lett, hogy a Bosszúállók: Végtelen háborúban Thanos kipofozta a földi védelmezőket, majd egy csettintéssel az univerzum felét is elporlasztotta. Ezt követően nyugdíjba vonult egy elhagyatott bolygón, de az időutazásos trükkel hőseink kicselezték a szupergonoszt, leszámoltak vele, majd egy újabb csettintéssel visszaadták mindenki életét. Azonban nem volt mindenki ilyen szerencsés, hiszen Tony Stark (Vasember) végül otthagyta a fogát, illetve Fekete Özvegy sem úszta meg élve a sztorit. Emellett Amerika Kapitány is inkább a jól megérdemelt megöregedést választotta.

Ez lett a történet, amit végül mi is megismerhettünk, viszont a produkció megalkotása előtt a készítők összedugták a fejüket és olyan ötlet is napvilágot látott, ami sokkal kegyetlenebb volt az előbb leírt forgatókönyvnél. A filmek rendezői, Joe Russo és Anthony Russo nem rég szerepeltek egy podcastben, ahol arról is meséltek, hogy Kevin Feige egy egészen elképesztő elképzeléssel állt elő. Ő akkor azt vázolta fel, hogy a Thanos elleni harcban nem csak Vasember és Fekete Özvegy hal meg, hanem gyakorlatilag a teljes Bosszúállók brigádot likvidálták volna. Ennek alapján Amerika kapitány, Thor, Hulk és Sólyomszem sem élte volna túl a végső küzdelmet.

Azonban ezt az ötletet túlságosan kegyetlennek ítélték, ezért végül lesöpörték az asztalról, mondván, hogy a rajongók biztosan nem tudnák elviselni, ha az összes kedvencüket kiirtotta volna Thanos. Ebből merítettek aztán és úgy ítélték meg, hogy néhány hős elvesztése viszont pont, hogy katarzist jelentene a nézők számára, valamint marad elég karakter ahhoz is, hogy érdemben folytatni tudják a történetet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!