Bejelentettek két Bosszuállók filmet és a Marvel-moziverzum ötödik és hatodik fázisát!

Az új időszámítást A Hangya és a Darázs: Kvantumánia fogja nyitni jövő februárban. 

A Marvel-moziverzum rajongóinak különösen izgalmas napjai vannak, ugyanis most zajlik a San Diegoi Comic-Con rendezvény, ahová a stúdió szédületes repertoárral érkezett. Pár napja animációs sorozatok hadát jelentették be, jön például a Mi lenne, ha...? második évada, az új Pókember sorozat, a 90-es évek X-Men szériájának feltámasztása, az Én vagyok Groot, plusz a Marvel Zombies is. Szerencsére filmes fronton is nagy leleplezésekkel készült Kevin Feige és csapata, bemutatták például a Fekete Párduc: Wakanda, légy áldott! első előzetesét, amit az alábbi cikkünkben tudtok megtekinteni.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a bemutató során a Marvel kitért a jövőre is és hivatalosan is bejelentették az ötödik fázist és az abban szereplő alkotásokat. A filmes lista és a bemutatók dátuma a következő: 

  • A Hangya és a Darázs: Kvantumánia - 2023. február 16.
  • A galaxis őrzői vol. 3. - 2023. május 4. 
  • Marvelek  - 2023. július 28. 
  • Penge  - 2023. november 3. 
  • Amerika Kaptiány 4.: Új világrend - 2024. május 3.
  • Thunderbolts - 2024. július 24.

Sorozatfronton pedig az alábbiakra számíthatunk. 

  • Titkos invázió - 2023 tavasz
  • Echo - 2023 nyár
  • Loki 2. évad - 2023 nyár
  • Ironheart - 2023 ősz
  • Agatha: Coven of Chaos - 2023 vége, 2024 eleje
  • Daredevil: Born Again - 2024 tavasz

Az ötödik fázist tehát a Hangya és a Darázs legújabb kalandjai nyitják, ezt követően pedig a galaxis őrzői hakniznak még egy utolsót együtt, mielőtt James Gunn szerint örökre elválnak útjaik ebben a felállásban. A Marvelek törnek zúznak majd egyet nyáron Brie Larson vezetésével, ősszel pedig megtudjuk, hogyan is áll Mahershala Ali számára Penge jelmeze. Az időszámítás végén még megleshetjük, Sam Wilson miként szuperál Amerika Kapitányként, végül pedig megtudhatjuk, miként is képzeli el az öngyilkos osztagot a Marvel a Thunderboltsban. 

Szerencsére a kiegészítésnek számító Disney+-os sorozatok is izgalmasnak ígérkeznek, Nick Fury és a Skrullok izgalmas kalandokat ígérnek a Titkos invázióban, a Sólyomszemben feltűnt Echo saját szériájától viszont nem tudom, mit várjunk. A Loki folytatása valószínűleg parádés lesz, az új Vasembert bemutató Ironheart szériába pedig reméljük, nem buknak bele. A WandaVízió spin-offnak számító Agatha abszolút várós, ahogy a Charlie Cox főszereplésével készülő új Daredevil sorozat is. Érdekesség egyébként, hogy Kevin Feige abszolút nem ült a babérjain az elmúlt pár évben és a rendezvényen nem csak az ötödik, de a hatodik fázis alkotásairól is beszélt, a sort pedig a Fantasztikus Négyes legújabb története nyitja 2024. novemberében, ezt követően pedig jön két Bosszúállók film, először a Kang Dinasztia

Később pedig a Titkos háború (Nem összekeverendő a fent említett sorozattal - a szerk).

A fejes mindemellett kifejtette, hogy a 4-6 fázist nevezhetjük mostantól Multiverzum Szágának, a főgonosz pedig a szóban forgó Kang, illetve az utóbbi film címéből adódóan a mindenható Túlontúli lesz. Utóbbi karakter egy kozmikus entitás, aki elrabolja a Marvel hőseit és rosszfiúit, hogy egymásnak eressze őket egy speciálisan erre a célra kialakított bolygón. Az alkotás alapjául szolgáló képregény hatalmasat ment a 80-as években és később több animációs feldolgozást is megélt, így nagy reményeink vannak az élőszereplős feldolgozás kapcsán. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!