Nem hiszed el, hogy miért váltott nevet a Metro és a Saints Row játékok kiadója

Nem hiszed el, hogy miért váltott nevet a Metro és a Saints Row játékok kiadója

Az egy dolog, hogy sok helyen nem tudták rendesen kiejteni a cég nevét, de a trollkodás már túl sok volt számukra ezért nevet változtat a Koch Media.

A Koch Media egy német-osztrák médiavállalat, amelynek székhelye Höfenben, Tirolban, Ausztriában található. A céget 1994-ben alapította Franz Koch és Klemens Kundratitz. Talán kevesen tudják, de mostanra már az Embracer Group tagjaként üzemel a vállalat, miközben olyan stúdiók dolgoznak nekik, mint a Deep Silver, a Dambuster Studios, a Volition, a Free Radical Design, a Warhorse, a Flying Wild Hog vagy a Milestone. Az elmúlt években viszont felmerült egy kisebb probléma, ami a cég nevének kiejtésével volt kapcsolatos. Erről majd a Franz Koch is megosztott anno egy videót:

Ezek szerint alapból úgy hangozna a nevük, hogy „koh”, a német nyelvterületeken mégis „koccs”-nak ejtik, az angolul beszélők pedig szimplán „káccs”-ot mondanak. Természetesen a poénkodás és a trollkodás sem maradt el, hiszen „kock”-nak is lehet mondani, ami ugye a nemiszervre utal. A módosítás nem csak az elnevezésre értendő, hiszen az arculat is megváltozik, azonban azt fontos megjegyezni, hogy ezen túlmenően minden marad a régiben és a többi brandhez egyáltalán nem nyúlnak hozzá.

Mostantól egyébként a céget Plaion néven kell keresni, ami nagyságrendileg úgy hangzik, hogy Play On. Új logó is készült a bejelentés mellé, ami egy interaktív lejátszás gombot szimbolizál, ráadásul a vállalat kezdőbetűjét is sikerült belecsempészni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!