Top 5: Négylábú szőrpamacsok a videójátékok világából

Top 5: Négylábú szőrpamacsok a videójátékok világából

A Nemzetközi Macskanap apropóján itt vannak a gaming világ legemlékezetesebb cicái.

Minden évben augusztus 8-án ünneplik a Nemzetközi Macskanapot, amely egy egész napot szentel a négylábú szőrgombócoknak. Ennek apropóján a PC Guru összegyűjtötte azokat az emlékezetes macskuszokat, amelyek fontos szerepet töltenek be a videójátékok világában. A top 5-ös lista csak néhány példát emel ki a számos közül, ezért nem érdemes azonnal kapát és kaszát ragadni, ha a kedvencetek esetleg nem szerepel rajta.

Van egy macska, amelyik az egyik legnagyobb hatással volt a '80-as és '90-es évek gamereire. Ez nem más, mint a sikátorok kis girhes jószága, amelyet mindössze néhány pixelből, valamint egyetlen színből készítettek el a programozók. 

Az Alley Catet Bill Williams készítette eredetileg Atarira, majd megjelent egy évvel később IBM PC-re is. Freddy, a játék főszereplője nincs könnyű helyzetben, ugyanis elég sok feladatot kell teljesítenie az egyes szobákban. Van olyan, ahol el kell kapnia egy madarat, a másikban halakat kell lakmározni, miközben az elektromos angolnák között kell szlalomozni. A sajtdézsmáló egerek levadászása szintén a cicusra vár, ahogy az alvó kutyák etetőtálkáinak kiürítése is. Egyszerű a játékmenet, amely nem szűkölködik kihívásokban. 2018-ban készítettek a rajongók egy remake-et, amely 2018-ban teljesen ingyenes változatban meg is jelent.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van cicád otthon háziállatként?