LEC: Az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak ma Vizicsacsiék

A rájátszás egyre távolibbnak tűnik, de amíg van csak 1% esély is, addig az Astralis harcolni fog.

Nagyon rosszkor találta meg a formáját a Fnatic, ugyanis a tegnapi nap ismét győzelmet ünnepelhettek Humanoidék. A vereséget arra az Astralisra mérték, akiknek még a meccsnap előtt a legnagyobb esélye volt bejutni a 6. helyen a playoffba a FNC-XL-AST-SK négyesből. Az egykori világbajnok megmutatta, hogy nem szabad őket leírni még akkor sem, ha korábban tényleg értékelhetetlen teljesítményt nyújtottak. A mai és holnapi szuperhétvégi mérkőzéseken nem hibázhatnak Vizicsacsiék, különben újra lemarad a dán szervezet a kieséses szakaszról. A League of Legends profi mezőnyének legnagyobb európai ütközeteit továbbra is élőben, magyar nyelven követhetitek a lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1.hu-n és az Esport1 YouTube-on!

Astralis vs Fnatic (0-1)

Annak ellenére tudta megkaparintani a nagyon-nagyon fontos győzelmet a FNC, hogy kék oldalról érkezett meg a Szurdokba az ellenfelük. Csacsiék Karma middel és Kennen toppal próbálkoztak borsot törni Upseték orra alá, de a megvalósításba hiba csúszott. A korai szakaszban még Xerxe vezetésével tudták tartani magukat, de gyorsan rendezte a sorait a Fnatic, majd szép fokozatosan elléptek miden és boton. Főleg a farmkülönbség volt látványos Dajor és Humanoid között, valamint nem lehet szó nélkül elmenni JeongHoon rengeteg halála mellett. A Fnatic tudta, hogy a korai szakaszban foghatóak a dánok, amelyre rá is játszottak. Sikerült kihozniuk LeBlanc-ból és Lucianből a maximumot a 30. perc előtt, ami meghozta a sikert. Vizicsacsi Kennenjében ott volt az X-faktor, de a csapattársak nem igazán tudtak reagálni a remek flankekre, így nagyon nehéz helyzetbe kerültek az astralisosok.

A százalékokban bízni lehet, de nem erre kell koncentrálnia a még nem bejutott csapatoknak. Jelenleg a G2 Esports, a MAD Lions, a Misftis Gaming és a Rogue érezheti magát biztonságban, ők négyen biztosan ott lesznek a rájátszásban. A maradék két helyre azonban hat együttes pályázik. 

  • Team Vitality esélye a top 6-ra: 91,41%
  • Fnatic esélye a top 6-ra: 67,19%
  • EXCEL esélye a top 6-ra: 18,75%
  • SK Gaming esélye a top 6-ra: 10,94%
  • Astralis esélye a top 6-ra: 8,59%

A MAD Lionst kéne ma legyőzni Vizicsacsiéknak, ha szeretnék életben tartani a reményeiket és esélyeiket, azonban már ez sem garantálja azt, hogy elég lesz a maximálisan megszerezhető két W a bejutáshoz. Nehéz helyzetben van az Astralis, de a Schalke 04-nek is sikerült 2020 nyarán összehozni a csodát, miért ne lehetne, hogy ezúttal a dánok sokkolják a teljes LEC-t?

LEC 2022 Summer Split - 17. nap menetrendje

18:00-tól RGE vs BDS

19:00-tól XL vs SK

20:00-tól AST vs MAD

21:00-tól VIT vs FNC

22:00-tól G2 vs MSF

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted legyűri a MAD Lionst az Astralis?