Harctéri jelentés érkezett a streaming platformok közti háborúból

Harctéri jelentés érkezett a streaming platformok közti háborúból

A Netflix továbbra is őrzi vezető helyét, a Disney+ viszont jön fel, mint a talajvíz. 

2022. nyarára a streaming platformok közti háború egyre jobban elfajul és a résztvevők ölre mennek egymással az előfizetők kegyeiért. A hadviselés során lassan semmi sem szent és egyre többen úgy vannak vele, hogy a bevételnövelés érdekében olcsóbb csomagokkal rukkolnak elő, ezeknél viszont már nem ússzuk majd meg a reklámok nélkül. Legutóbb a Disney+ jelentette be, hogy csinálnak egy hirdetésekkel teletűzdelt alcsomagot, viszont az eddig megszokott tarifán emelnek. 

A világ egyébként árgus szemekkel figyeli a szolgáltatók közti harcot és a legfrissebb jelentések alapján komoly változások mentek végbe az elmúlt pár hónapban. Nemrég a legtöbb platform közzétette második negyedéves üzleti jelentését, a Disney pedig nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy ő az új király, mondván a vállalathoz tartozó felületek összesített előfizetői száma meghaladta a Netflix mérlegét.  Akinek azt kell mondania, én vagyok a király, az nem igazi király, és jobban utána nézve a számoknak kiderül, hogy az utóbbi platform továbbra is piacvezető, második helyen meg kisebb meglepetésre a Prime Video áll, a Disney meg csak a harmadik helyen kullog. 

Az Amazon szolgáltatásával kapcsolatban ez a 200 millió előfizető kicsit sántít első körben, valószínűleg beleszámolták a Twitch Prime-mal rendelkezőket is, még akkor is, ha egy percet nem töltöttek streaminggel. A Disney amúgy arra fel jelentette be felsőbbrendűségét, hogy a listán szereplő Hulu, illetve a 22,8 millió felhasználóval rendelkező ESPN+ is az érdekeltségébe tartozik, ehhez ha hozzárakjuk a Disney+-t, akkor valóban megvan az első hely, de na, ez olyan gyerekes matek lenne. Lényeg a lényeg, hogy a Netflix továbbra is magát tekinti piacvezetőnek, viszont a hasonló hírek rengeteget ártanak a tőzsdén meg a cég renoméján összességében és ez valószínűleg csak a kezdet. Akárki is nyerjen, mi veszíteni fogunk, mivel lassan 3-4-5 helyre kell majd fizetnünk, hogy azt a tartalmat kapjuk, amit szeretnénk. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!