LEC: Bluerzor helye nem biztos jövőre, spanyolokat akar a Team Heretics az új csapatába

LEC: Bluerzor helye nem biztos jövőre, spanyolokat akar a Team Heretics az új csapatába

A legújabb LEC-csapat stratégiai vezetője elárult néhány jövőbeli tervet.

A Misfits Gaming LEC-helyéért folytatott hónapokon keresztül zajló versenyfutásban a Karmine Corp, a KOI, a Giants és a Team Heretics vett részt. Végül utóbbi csapat szakította át elsőként a célszalagot, velük találkozhattok majd az LEC 2023-as tavaszi szezonjában. A spanyol együttes CSO-ja, azaz stratégiai vezetője egy interjúban beszélt arról, hogyan is képzelik el a következő hónapokat és éveket, amelyek már Európa legrangosabb League of Legends-bajnoksága körül forognak.

Már régóta tervezte a Team Heretics, hogy csatlakozik az LEC-hez

Diego Soro elárulta, hogy nem egy hirtelen döntés vezérelte a tulajdonosokat a Misfits Gaming helyének megkaparintásakor. Már korábban is tervezte a klub, hogy az LEC-be bevásárolja magát, azonban idén állt össze minden ahhoz, hogy ez megvalósulhasson. Február óta dolgoztak azon, hogy végül az adás-vétel előtt ne legyen több akadály.

A spanyol identitás és a játékosfejlesztés 

Soro és a klub álláspontja, hogy minél "spanyolosabb" legyen a Team Heretics. Ezt azt jelenti, hogy igyekeznek spanyol tehetségeket fejleszteni, miközben kitartanak a spanyol gyökereik mellett az egyéb területeken is. Természetesen tisztában vannak vele, hogy az újonc csapatok az elején alulteljesítenek, hogy a legjobb játékosok nem szívesen csatlakoznak egy frissen bekerült klubhoz, ezért már a hosszútávú célok lebeghetnek a vezetőség szeme előtt. Ha nem jönnek az első hetekben és hónapokban az eredmények, az sem akkora probléma, a Rogue példáján keresztül látták azt, hogy a fokozatos építkezés célravezető lehet. Ezen kívül a Team Heretics mindent megtesz azért, hogy magára vonja a figyelmét a nézőknek, egyre több szurkolót szerezzen. Ennek érdekében erőforrásokat csoportosítanak a tartalomgyártásra, a sztoriszálak kiépítésére, valamint a brandingre.

Ez a "spanyolosítás" figyelmeztető előjel lehet a mostani ötösnek, ugyanis a csapatban jelenleg egyetlen játékos sem származik az Ibériai-félszigetről. IBo lengyel, Bluerzor magyar, Zwyroo lengyel, Jackspektra norvég, whiteinn román, vagyis egy kifejezetten nemzetközi kerettel harcol jelenleg a Heretics az LVP SL-ben. Egy kimagasló EU Masters szereplés (top 4, de inkább döntő) mindenképpen sokat nyomna a latba, ha a jövőbeli LEC-szerződésekről van szó, azonban Diego Soro álláspontja alapján az lenne a meglepő, ha nem egy teljesen spanyol, kifejezetten fiatal kerettel vágna bele a tavaszi LEC-szezonba a klub. Ami biztos, hogy a legjobb magyar dzsungeles élete egyik, ha nem a legjobb formájában játszik jelenleg. Szombaton 18:00-tól megmutathatja Bluerzor a Giantsnek, hogy a bajnoki címet ő és a csapata érdemli meg a nyári szezonban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted hány spanyol játékos lesz a Team Heretics LEC-ötösében?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.