Őrült összegekbe került a Sárkányok háza marketingkampánya

Őrült összegekbe került a Sárkányok háza marketingkampánya

A HBO Maxra érkező széria gyártási költsége meg nagyjából 200 millió dollár volt. 

A Trónok harca utolsó évada után a spin-off sorozatnak számító Sárkányok háza úgy kellett a rajongóknak, mint egy gömb fagyi egy tikkasztó nyári napon. A projektben maga a nagymester, George R.R. Martin is aktívan részt vett, valószínűleg érezte ugyanis, hogy van mit helyre raknia a franchise renoméját illetően. Nem sok van már hátra a premierig és az első részt a szaksajtó szerencsés tagjai már megtekinthették. Ha kíváncsiak vagytok rá, mi vár ránk a szériában, az alábbi cikkben tudtok tájékozódni. 

A Sárkányok háza egyébként nagyjából 200 millió dollárból készült, ami viszonylag soknak számít a 10 epizódos első évadot tekintve, mondjuk az összeg még így is eltörpül az Amazon Gyűrűk Ura előzménysorozatának fél milliárdos büdzséje mellett. A Warner Bros. persze azért hagyott némi keretet a marketingre is, a Deadline információi szerint nem is keveset, ugyanis egy friss riport alapján a stúdió több mint 100 millió dollárt tapsolt el arra, hogy hirdesse a projektet. Talán mondanom sem kell, hogy ez vetekszik a Hollywoodi szuperprodukciók reklámköltségvetésével, ami annak tekintetében vicces, hogy a Warner Bros. Discovery jelenlegi igazgatójának számító David Zaslav mostanában igyekszik rendesen összehúzni a nadrágszíjat

Úgy tűnik, hogy a stúdió és a készítők erőfeszítései megtérülnek, mert a csapból is a Sárkányok háza folyik, plusz a kritikusi visszajelzések alapján még a sorozat is jól sikerült, ugyanis a Rotten Tomatoes oldalon a mérlege pillanatnyilag 85%-on áll. A visszajelzések nagy része kiemeli, hogy jó kezekben van a franchise és nem sok félni valónk van a jövőt illetően, viszont az elvárásainkat érdemes a realitások talaján tartani, mert ez nem a Trónok harca lesz, hanem egy előzménysorozat Westeros világában. 

Érdekesség, hogy a Trónok Harca univerzuma nem csak a Targaryen dinasztia belviszályával bővül, hanem Havas Jon története is folytatódni fog, Kit Harringtonnal a főszerepben. A széria ötlete a színésznek köszönhető és Martin elmondása szerint már évek óta folyik a projekt fejlesztése, viszont még évekre vagyunk az első képkockától vagy jelenettől. Ettől függetlenül érdekes lesz látni, mivé nőheti ki magát a franchise az alapsorozat csúfos befejezése után, mi meg csak remélni tudjuk a legjobbakat. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!