5 milliárd fontra perlik a Sonyt a Egyesült Királyságban

5 milliárd fontra perlik a Sonyt a Egyesült Királyságban

Ez nem lesz egyszerű kör az tuti.

Volt már olyan, hogy eljárást indítottak egy-egy gyártó ellen. Olyan is előfordult, hogy pár játékos magában pert indított egy kiadó ellen, mert nem volt megelégedve a játékkal. Sőt még arról is volt szó, hogy a fogyasztóvédelem, sorozatos panaszok után úgy határozott, hogy a kiadónak kompenzálnia kell azokat, akik vissza akarják váltani a játékukat. Ezzel szemben arról még nem nagyon hallottunk, hogy egy céget beperelnek és a felperes asztalnál több millió ember ül majd. Pedig most pont ez történik Angliában.

A szigetországban elhíresült Alex Neill, aki leginkább a fogyasztói jogokra specializálódott kollektív keresetet nyújtott be a Sony ellen. Ebben a keresetben az szerepel, hogy a cég kihasználta a kvázi monopol helyzetét, hogy nagyobb bevételhez jusson. A vádirat alapján ugyan közvetetten, de rávette a játékgyártókat, hogy a termékeiket és az in-game dolgaikat drágábban árulják. Ha minden igaz, akkor 30 %-kal tolták meg az összes dolog árát, amit a PS Store keretein belül vásároltak meg az emberek. Ez pedig az utolsó hat évben csak Angliában nagyjából 5 milliárd Fontot jelent. A vádirat pedig azt mondja ki, hogy az egész 2016 augusztus 19-én kezdődött.

"A labda most a Sony Playstation oldalán pattog. Ezzel a jogi üggyel több millió angol ember mellett állok ki, akiket a tudásuk nélkül nagyon sok pénzzel lehúztak. Úgy gondolom, hogy a Sony kihasználta a piaci helyzetét és átverte a vásárólit."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!