Felvásárolhatják a Virtus.pro CS:GO-csapatát?

Épp ideje lenne, ha végre előre léphetne az eltiltott VP is.

Amikor az orosz-ukrán konfliktus miatt kitiltották az orosz csapatokat a különböző versenyekről, már sejteni lehetett, hogy ezt a legnagyobbak aligha élik túl. A nevük, a logójuk, a szponzoraik és gyakorlatilag a csapatuk bármilyen szintű képviselete nélkül a játékosok csak vergődtek és a megváltásra vártak, ami a Gambitnek egész hamar el is jött.

2022 áprilisában mind az öt játékost kivásárolta a Cloud9, akik így egy egészen ütős felállással tértek vissza a CS:GO-hoz, hobbiték pedig ismét háttértámogatással játszhattak. A Virtus.pro nem volt ilyen szerencsés. A VP még a mai napig Outsiders néven játszik, ráadásul legerősebb játékosaik már leléptek.

A napokban érkeztek meg az első pletykák, melyek arról szólnak, hogy végre kivásárolhatják őket. A szingapúri Bleed eSports az első komoly érdeklődő. A szervezet 2021-ben alakult meg, ők vásárolták fel az uWu nevezetű VALORANT felállást, azóta pedig olyan tagokat igazoltak magukhoz, mint Jacob "pyth" Mourujärvi vagy Nikola "LEGIJA" Ninić.

Még ugyanabban az évben, közel 51 millió dolláros befektetést kaptak és most úgy látszik, hogy érdeklődnek a Valve FPS-e iránt is. A VP-felállása pedig tökéletes választás lenne számukra, már ha sikerülne megegyeznie a feleknek. A Dexerto információi szerint a Bleed komoly érdeklődő volt, de a tárgyalások félbeszakadtak, amikor nem tudtak megegyezni a VP-vel a kivásárlás áráról.

Ez meglehetősen furcsa, hiszen azt gondolhatnánk, hogy a Virtus.pro ennyi hónap eltiltás után már lejjebb vitte az árait, de úgy tűnik nem. Egyelőre marad az Outsiders, továbbra is logó, név, szponzorok nélkül játszanak majd.

Az Outsiders jelenlegi felállása:

  • Aleksei "Qikert" Golubev
  • Dzhami "Jame" Ali
  • Evgeniy "FL1T" Lebedev
  • David "n0rb3r7" Daniyelyan
  • Pyotr "fame" Bolyshev
  • Dastan "dastan" Aqbaev (edző)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

borítókép: philipiak

Kövess Minket!