Kik lehetnek a FIFA 23 legjobb kapusai?

Kik lehetnek a FIFA 23 legjobb kapusai?

Szerinted ki a világ legjobb kapusa?

A futball egyik alaptörvénye: Végy egy jó kapust! Borzasztóan elcsépelt lett ez a mondás, ma már csak egy egyszerű közhellyé silányult, pedig alapvetően igazat állít. A kapus szerepe ráadásul sokkal nagyobb lett, mint 15-20 évvel ezelőtt. Ma már egy top kapust nem csupán az határoz meg, hogy milyen hatékonyan védi ki a kapura tartó lövéseket. Természetesen kell ez a képesség ma is, de ugyanilyen fontos, hogy bevonható legyen az összjátékba. A modern kapusok jók a támadásépítésben, jól passzolnak és jól olvassák a játékot, így a játék nem ritkán egészen tőlük indul. Ebben csak kevesen igazán kiemelkedőek, így minden top klub kapva kap az alkalmon, ha elérhető egy jó kapus, és nem egyszer már őrült összegeket is fizetnek értük.

Igaz ez ránk is a FIFA-játékokban is, például az Ultimate Team során. A hálóőrökön rengeteg múlik, egy-egy játékos rendszeresen a különbséget jelentheti a vereség és győzelem között. Éppen ezért érdemes egy olyan futballistára beruházni, aki megbízhatóan teljesít majd a kapuban. Máskülönben sok idegeskedés vár ránk.

Ugyan az EA továbbra sem adott ki hivatalos ratingeket, néhány játékosnak azért már kiszivárgott az értékelése. Azonban csak egy kapus volt köztük, Courtois, ő várhatóan 90-es ratinget kap. Az alábbi táblázatban feltüntettünk néhány játékost, a lehetséges ratingjével. Akik még érdemelnek szót, az Edouard Mendy, ő tavaly 83-as alap aranykártyát kapott, most is ekörül lehet majd, talán megérdemelne ennél magasabbat is. Ugyanez igaz a Milan portására, Mike Maignanra, aki 84-es aranykártyát kapott a FIFA 22-ben.

Név Megjósolt Overall Klub
Manuel Neuer 90 Bayern München
Ederson 90 Manchester City
Thibaut Courtois 90 Real Madrid
Alisson Becker 89 Liverpool
Jan Oblak 88 Atlético Madrid
Marc-André ter Stegen 88 Barcelona
Keylor Navas 88 Paris Saint-Germain
Gianluigi Donnarumma 87 Paris Saint-Germain
Hugo Lloris 87 Tottenham Hotspur
Wojciech Szczesny 87 Juventus
Samir Handanovic 86 Inter Milan
Koen Casteels 86 Wolfsburg
Yann Sommer 85 Borussia Mönchengladbach
Gulácsi Péter 85 RB Leipzig

Ha lemaradtál eddig a FIFA 23-mal kapcsolatos hírekről, kattints gyűjteményünkre, ahol egy helyen találod meg az összes fontos infót és hírt a játékról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted kinek kéne a legjobb ratinget kapnia?

  • 0 %
  • 0 %
  • 25 %
  • 25 %
  • 0 %
  • 50 %