Drogcsempészet miatt körözik a fülöp-szigeteki e-sport királyt

A vádak súlyosak, Chong azonban állítja, hogy ő ártatlan.

Ismerősen cseng a Bren Esports neve? Nem? Nem benned van a hiba, a fülöp-szigeteki e-sport csapat sosem tört nemzetközi sikerekre, hiába képviselték és képviselik magukat számtalan játékban. CS:GO, VALORANT, PUBG, Tekken 7, League of Legends, Overwatch, csaknem minden lényeges játékban volt csapatuk az évek során, még ha azok nem is álltak fenn sokáig.

Most sem eredményeik miatt került a csapat a hírekbe, hanem tulajdonosuk Bernard Chong miatt. Chongnak számos érdekeltsége van országában, tulajdonosa egy eredendően kanadai gyorsétteremlánc fülöp-szigeteki hálózatának, van ruházati cége, saját közösségi média hálózata és persze e-sport csapata is. Ha mindez nem lenne elég, akkor egy kis drogcsempészetben is benne lehet a keze, legalábbis az ellene irányuló vádak szerint.

Joey Moran, a fülöp-szigeteki NBI (National Bureau of Investigation) igazgatójának elmondása alapján, vadászat, körözés zajlik éppen Bernard Chong ellen az országban, akit azzal vádolnak, hogy 2019-ben részt vett több, mint 33 millió dollár értékű illegális kábítószer csempészésében.

Chong feltehetően külföldön tartózkodik, mihelyt belépne hazája földjére, azonnal letartóztatnák őt. A vádakra Twitteren reagált, ahol azt írta bízik benne, hogy az igazságszolgáltatás által bebizonyíthatja majd ártatlanságát. Bejegyzéseiben erősen kerülte az ellene irányuló vádak megnevezését, minden alkalommal körülírta azokat.

Állítása szerint pusztán befektetője annak a cégnek, aminek a hajóin a drogszállítmányt elkapták anno 2019-ben, de ehhez nincs közvetlen köze.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!