Ezért nem vett részt Peter Jackson A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi munkálataiban

Ezért nem vett részt Peter Jackson A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi munkálataiban

A legendás rendezőnek ugyan kikérték a véleményét, az együttműködés azonban elakadt valahol. 

Nehéz helyzetben van az Amazon A Gyűrűk Ura előzménysorozata, ugyanis már a megjelenés előtt milliók gyűlölik, pusztán a létezése miatt, mondván az alkotók megszentségtelenítik Tolkien munkásságát. Ettől függetlenül sokan várják a szériát, főleg a kevésbé fanatikus rajongók, mivel az előzetesek alapján epikusnak ígérkezik és minden egyes képkockán érződik az epizódokra elfüstölt több mint 500 millió dollár szaga. Ha kíváncsiak vagytok a főszereplőkre, kattintsatok az alábbi cikkre és pörgessétek végig képgalériánkat! 

A franchise rajongói egyébként már a gyártás korai szakaszában számtalanszor feltették a kérdést, hogy a filmtrilógia és a Hobbitok mögött álló Peter Jackson miért nem vesz részt a sorozat munkálataiban. A kérdést sokáig mindkét fél kerülte, nemrég azonban a rendező szerepelt a The Hollywood Reporter egyik podcastjában, ahol pontot tett a téma végére. 

„Az író-producer Fran Walsh megkeresett, hogy lenne-e kedvem részt venni a projektben, amire annyit válaszoltam, hogy lehetetlen kérdés, amíg nem láttam a szövegkönyvet. Itt kaptam egy ígéretet, hogy amint megvan a forgatókönyv első változata. elküldik majd nekem, viszont az anyag soha nem érkezett meg. Ez volt az utolsó dolog, amit hallottam a sorozatról, de mindez rendben is van így, egyáltalán nem panaszkodom és rossz érzés sincs bennem."

A rendező mindemellett elmondta, hogy természetesen meg fogja nézni a szériát és szívéből kívánja, hogy jól sikerüljön. Az Amazon persze rögtön reagált is Jackson szavaira és közleményükben leszögezték, hogy a műsor jogainak érvényesítése során kötelességüknek érezték, hogy elkülönítsék a sorozatot a filmektől. Ezenkívül kifejtették, hogy maximálisan tisztelik a rendező trilógiáit és alig várják, hogy a szakember lássa, mit is hoztak össze. Mi is kíváncsian várjuk, megérte-e ennyit költeni egy szériára, ti várjátok már a premiert? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!